THUIS SPORTEN MET FITNESSBLENDER

THUIS SPORTEN MET FITNESSBLENDER

De knop is hier bijna om, het wordt tijd om het sporten weer op te pakken! Een lange tijd geleden ging ik op zoek naar een geschikte sportschool, ik kon helaas niet een sportschool vinden die ik bij mezelf vond passen en begon dus maar thuis wat oefeningen te doen. Dit heb ik een lange tijd volgehouden, door verschillende gebeurtenissen, drukte en vakanties kwam het er niet meer van en vond ik het steeds moeilijker om de draad op te pakken.

Tegenwoordig is thuis sporten helemaal in en stappen mensen rollend hun bed uit richting hun sportmatje. Dankzij internet, YouTube en de vele apps hoef je bijna geen sportschool meer te bezoeken, je doet je oefeningen in de ochtend, middag of avond in je woon of slaapkamer en bepaalt zelf welke oefeningen je wilt doen. Het vergt wat discipline maar daadwerkelijk naar de sportschool gaan ook.

Op YouTube kun je ontzettend veel filmpjes vinden met instructies en oefeningen. Tijdens mijn zoektocht stuitte ik op het kanaal van het echtpaar Daniel en Kelli: Fitnessblender! Een leuke koppel wiens uitgangspunt is dat fitness toegankelijk moet zijn voor iedereen, daarom bieden ze gratis op YouTube (en op hun website) filmpjes aan, ze hebben meer dan 500 filmpjes met volledige workouts. Op hun website kun je aan de hand van een zoekmachine wat gerichter zoeken zoals de duur van een oefening, moeilijkheidsgraad, soort training, calorieverbranding en welke deel van je lichaam je precies wilt trainen (bovenlichaam, onderlichaam of gehele lichaam).

De video’s zijn simpel, rustig (er wordt geen muziek gebruikt) en de instructies zijn duidelijk. Ik moet zeggen dat ik ze allebei erg motiverend vond en dat ik geleidelijk aan steeds een stapje verder kon. Ik vond het ook erg prettig om op mijn eigen tempo aan mijn conditie te kunnen werken, na iedere oefening was ik kapot maar ik merkte dat ik er wel energieker, fitter en slanker van werd.

Ik denk dat de knop nu echt om is! Ik voel me weer gemotiveerd en heb er wel weer zin in en ga denk ik weer de challenge met mezelf aan, vanavond ga ik aan de slag!

Ook voor jou geldt dat als sporten in een sportschool om wat voor reden dan ook geen optie is, je ook thuis kunt sporten! Zorg er wel voor dat je de oefeningen goed uitvoert om blessure te voorkomen en luister goed naar je lichaam.

Klik hier voor het YouTube kanaal van Fitnessblender

Klik hier voor de website van Fitnessblender

Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *