#INSTA-KIEKJES 37

#INSTA-KIEKJES 37

We begonnen de week met home made pizza, mijn kinderen hebben hun pizza graag zo, met zo min mogelijk groenten! Ik moet om eerlijk te zijn vaak de zin zoeken om pizza’s te maken, maar eenmaal bezig is het zo gedaan.

IMG_20150910_161058

Thee met melk! Vroeger kregen we als kind een scheutje melk in onze thee, zo koelde het sneller af. Ik ben een beetje blijven hangen in mijn jeugd en heb het nooit afgeleerd, smaken verschillen maar thee met melk is zo ontzettend lekker! Toen ik nog in Nederland werkte had ik altijd standaard een pak melk op kantoor.

IMG_20150911_121036

Vrijdag is marktdag! De markt is hier iets wat anders dan hoe we die in Nederland gewend zijn, maar niet minder leuk. Ondertussen ben ik er gewend aan geraakt en proef ik niet meer zo veel verschil, maar in het begin vond ik groenten en fruit wat voller van smaak. Je kunt trouwens ook niet alle groenten en fruitsoorten vinden, alles is seizoensgebonden, elke maand kun je genieten van een nieuwe fruit of groentesoort en dan moet je er ook gewoon letterlijk van genieten want voor je het weet is het niet meer te krijgen.

IMG_20150912_122819

Afgelopen zaterdag zijn we er weer op uit gegaan. Dit is in Saidia, iedereen die uit deze streek komt kent het vast wel. Wat het noordoosten betreft ligt Oujda, Beni Drar, Ahfir en Saidia tegen de Algerijnse grens aan. Het blijft een vreemde aangezicht, zo dichtbij maar oh zo ver, aan beide kanten wapperen de vlaggen van diens land en aan beiden kanten stoppen mensen om even een foto te maken.

IMG_20150912_154124

Het is bijna olijventijd, waar je ook komt, je treft olijfbomen vol olijven die bijna rijp zijn om geplukt te worden, meestal wordt dit rond oktober gedaan.

IMG_20150912_154708

Ook begint bijna het granaatappelseizoen!

IMG_20150912_173941

Een gezellig dagje in Berkane. Even een snelle hap bij Oscar Pizzeria in Berkane.

IMG_20150913_172224

Sardien rijstballetjes voor als je het even niet meer weet. Een simpel gerecht met vis maar op een andere manier. Overigens kun je de sardientjes vervangen voor gehakt, dan heb je gehakt-rijstballetjes.

IMG_20150913_172732

Na het schoonmaken/bereiden van vis krijgt alles een beurt met bleekmiddel, ik denk dat dit waarschijnlijk typisch Marokkaans is, het helpt in ieder geval om visgeur uit je keuken te krijgen. Een 5 liter fles voor een euro, thank you Lidl!

Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *