HAPPY ORGANIZED HOME GEZINSMAP

HAPPY ORGANIZED HOME GEZINSMAP

Jaren geleden heb ik mijn eerste gezinsmap gemaakt, in 2011 om precies te zijn. Ook voor dit jaar heb ik weer een nieuwe map gemaakt. Een simpele methode om op een eenvoudige manier niet alleen mijn huishouden te runnen, maar ook om ons gehele gezinsgebeuren te regelen. Je kunt het als een agenda zien, een agenda voor thuis. Alleen is dit een agenda die je zelf in elkaar moet zetten, de inhoud hiervan – waar jij van denkt dat ze nuttig zijn voor jou en jouw gezin – maak je zelf.

WAT IS HET NUT EN WAAROM AL DIE MOEITE?

Om te beginnen is mijn eerste doel om te zorgen dat ons huis een prettige, aangename, gezellige plek is voor alle gezinsleden. Ten tweede ben ik op deze manier concreet bezig om bepaalde zaken thuis te verbeteren, althans als die verlangen opduikt natuurlijk. Door de behoefte iets te willen veranderen ga ik er voor zitten en stel ik doelen op die een positief effect moeten hebben op mijn gezin en huishouden. Ik maak bijvoorbeeld een planning en werk deze uit, ik wil het liefst geen tijd verliezen en zorg ervoor dat ik beslissingen durf te nemen om met het belangrijkste te beginnen. En als laatste hoop ik voor eenheid te zorgen binnen mijn huishouden, iedereen weet waar die aan toe is en wat er verwacht wordt, vooral voor de kinderen is dit erg prettig.

Een andere reden is dat ik vrij chaotisch kan zijn en visueel ingesteld ben, daarom houden lijstjes en planningen me scherp. Zodra ik iets vergeet helpt zo een notitie me herinneren aan wat ik ook al weer wilde doen.

EENVOUD IS DE SLEUTELtodo

Bepaal wat je wilt bijhouden in zo een map zoals een to-do lijst, huishoudschema, maandplanning, planning voor het huiswerk van de kinderen, beloningssysteem voor de kinderen, uitgaven, recepten, boodschappenlijsten kortom je kunt er van alles in kwijt. Je kunt het het beste gewoon simpel houden want hoe ingewikkelder – hoe minder je er gebruik van zult maken.

WAT HEB JE NODIG

Je kunt op allerlei verschillende manier de geprinte documenten bij elkaar houden. Dit kan in een snelhechter, een ringband, een ordner of gewoon los in een map. Je zult vast wel iets vinden wat bij je past en waar jij blij van wordt.

Je kunt ook doorzichtige steekhoezen gebruiken als je het iedere keer een gedoe vindt om een perforator te gebruiken. Ook zijn tabbladen handig, zo kun je alle onderwerpen gescheiden houden en makkelijker vinden.

2

 

hoh

HAPPY ORGANIZED HOME

Mocht het gebruik maken van een gezinsmap je aanspreken maar heb je het te druk of niet de middelen om jouw eigen inhoud te maken, blijf dan de site in de gaten houden. Je kunt namelijk wekelijks nieuwe inhoud treffen voor een Happy Organized Home map en daarmee jouw map vullen.

Het is voor persoonlijk gebruik en je kunt het uiteraard gratis downloaden.

Download: voorpagina

Download: belangrijketelefoonnummers

Download: januari

Getagd op:

13 gedachten over “HAPPY ORGANIZED HOME GEZINSMAP

 1. MashaAllah wat een mooi boekwerk heb je gemaakt. Moge Allah je hier voor belonen. Djazakelah oe gairaan. Ik zal het zeker delen. Moge Allah onze vasten accepteren en onze zondes wissen. In shaa Allah zullen we na de ramadan sterker worden qua geloof. Succes met je geweldige blog.
  Wa salaam alaikoum,
  Naima

 2. De lijst met belangrijke tel.num. is handig om ook in huis op te hangen zeker voor als er weleens zoals bij mij weleens gebeurd voor de oppas(oma’s/opa’s enz).
  Als er plek is bij een eventuele huistelefoon of opvallende plek in huis. Je kan er ook een foto van maken om het eventueel ook te delen (met man/vrouw/vriend/vriendin)

  1. Ik ken al jaren bijna geen nummers meer uit mijn hoofd, ik moet altijd een nummer opzoeken in mijn telefoon. Ik heb echt vaak gehad dat mijn telefoon leeg was en ik met spoed met de huistelefoon wilde bellen….moest ik eerst wachten tot mijn telefoon (even aan de lader) een teken van leven gaf pfffff dus daarom is idd een lijst met telefoonnummers op een vaste plek thuis erg belangrijk.

 3. Ik wilde dit ook altijd he maar ik kwam alleen maar Amerikaanse sites tegen. Dit is veel leuker. Ik heb een map met van alles erin maar niet handig. Te veel dingen. Ik ga jouw downloads volgen inshaAllah.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *