weekmenuplanner, weekmenu, planner

GRATIS WEEKMENUPLANNER EN 9 TIPS

Lekker eten willen we allemaal! Maar toch is het soms best lastig om elke dag opnieuw te moeten bedenken wat je moet koken. Met een weekmenuplanner kun je een weekmenu samenstellen zodat je na een drukke dag toch iets lekkers én gezonds kookt. Je weet immers dankzij de weekmenuplanner wat je zult gaan koken en je hebt de boodschappen al in huis.

Bij het samenstellen van een weekmenu hoef je maar één keer per week op zoek te gaan naar ideeën en recepten. Je hoeft er dus niet meer elke dag over na te denken. Een ander voordeel van een weekmenu is dat je gerichter boodschappen kunt doen en zelfs geld kunt besparen.

Download hieronder de gratis Happy Organized Home weekmenuplanner en volg de tips voor het samenstellen van een weekmenu.

HOE MAAK JE EEN WEEKMENU

  • Gebruik een agenda, notitieboekje (gebruik deze alleen voor de weekmenu’s), whiteboard of download en print de Happy Organized Home weekmenuplanner.
  • Lijst de weekmenuplanner in een fotolijst. Op het glas van een fotolijstje kun je namelijk met een whiteboard stift schrijven (je kunt het ook weer makkelijk wegvegen).
  • Kies een vast moment in de week voor het samenstellen van een weekmenu – bijvoorbeeld de dag voordat je de boodschappen doet.
  • Houd bij het samenstellen rekening met drukke dagen, sport en andere activiteiten van het hele gezin.
  • Maak een lijst met favoriete en/of bekende gerechten, deze lijst kun je later ter inspiratie gebruiken bij het samenstellen van een nieuw menu.
  • Houd bij het samenstellen van een weekmenu rekening met vlees en groenten die je nog in de koelkast en vriezer hebt. Controleer ook open verpakkingen in de voorraadkast.
  • Houd de reclamefolders in de gaten en kijk welke (seizoens)producten in de aanbieding zijn. N.a.v. van de aanbiedingen kun je inspiratie opdoen en een maaltijd bedenken.
  • Maak gebruik van een boodschappenlijst.
  • Probeer je zoveel mogelijk aan je weekmenu te houden zodat je de voordelen kunt ervaren.

4 gedachten over “GRATIS WEEKMENUPLANNER EN 9 TIPS

  1. ik maakte vroeger altijd een weekmenu en die hing ik dan op de koelkast. Niet alleen als geheugensteuntje voor mij, maar zo wist iedereen van het gezin wat we gingen eten. Het wordt tijd om er weer mee te beginnen, dus ik ga je planner uitprinten. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *