organized, schoonmaakspullen, gootsteen

TIPS EN IDEEËN: SCHOONMAAKSPULLEN OPBERGEN

Schoonmaakspullen, we hebben allemaal van alles en nog wat in huis. De meeste mensen bergen in de gootsteenkast hun schoonmaakspullen op. Echter, het kan al heel snel onoverzichtelijk en rommelig worden. Want wat doe je met een geopende zak schuursponsjes, je hebt er immers maar 1 nodig! Met deze tips kun je alle schoonmaakspullen handig opbergen en weer makkelijk pakken als je iets nodig hebt.

Op dit moment heb ik alles in mijn gootsteenkastje opgeborgen. Zo heb ik alle schoonmaakbenodigdheden op één plek bij elkaar en hoef ik niet alles los van elkaar op te bergen.

LANG LEVE DE ACTION

organizen, organized, schoonmaakspullen

Ik heb ten eerste bij de Action deze opbergboxen (0,59 ct) gekocht.  Je hebt ze in alle soorten en maten. Je kunt de hoogte van de gootsteen gebruiken en ze daar op elkaar stapelen of ze in een ander bruikbare kast of opberghok een plek geven. Ik heb voor elk product een aparte opbergbox: wondersponsjes, schuursponsjes, zilversoda, rvs schuursponsjes etc. Op deze manier heb ik toch alles in huis, het is overzichtelijk en praktisch.

organized, organizen, schoonmaakspullen

Door de opbergboxen met vinyl stickers te labelen ziet het er voor het oog ook nog eens erg mooi uit.

SCHOONMAAKKIT

Je kunt een schoonmaakkit maken door een emmer te gebruiken of een mand met beugel (officieel heet het een pluggenbak). In deze schoonmaakkit stop je alle dagelijkse benodigdheden die je tijdens het schoonmaken gebruikt. Je kunt het van kamer naar kamer meenemen, zo hoef je niet steeds terug naar de keuken te lopen om iets te pakken. Na afloop kun je de schoonmaakkit in één keer opbergen.

schoonmaakkit, schoonmaken, schoonmaakspullen

Leg er ook een tube handcrème in, dan kun je na afloop je handen insmeren.

STAPELBARE OPBERGBAKKEN

Ik vind het altijd erg leuk om “out of the box” te denken. Deze stapelbare opbergbakken vond ik bij de gereedschapsartikelen (wederom bij de Action voor 0,49 ct). Ter plekke bedacht ik me dat ze best wel handig zijn en ik bijvoorbeeld de vaatwastabletten in kwijt kon.

Ten slotte, denk bij het opbergen vooral aan de veiligheid van je kinderen. Zorg ervoor dat kinderen niet bij je schoonmaakmiddelen kunnen, berg daarom alles op een plek waar ze niet bij kunnen.

Mocht je interesse hebben in de vinyl stickers en ook graag het een ander willen labelen, dan kun je hier een kijkje nemen.

Hoe berg jij je schoonmaakspullen op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *