SPEEDCLEANING CHECKLIST: BINNEN EEN UUR EEN OPGERUIMD HUIS!

SPEEDCLEANING CHECKLIST: BINNEN EEN UUR EEN OPGERUIMD HUIS!

Het huishouden doen wordt al heel wat aantrekkelijker als je weet dat het ook op een snelle manier uitgevoerd kan worden. Door dagelijks een speedcleaning routine toe te passen, bouw je een vaste schoonmaak/opruim structuur op en maak je je huis binnen een door jou vastgestelde tijd schoon en leefbaar.

Denk bijvoorbeeld aan al die momenten waarin je een belletje kreeg met de mededeling dat onverwachts bezoek binnen een uur voor de deur staat – én je gewoon binnen dat uurtje je huis spik en span hebt gekregen. Zo werkt dat dus ook met speedcleaning, in een snel tempo aan de slag zonder onderbreking en zonder je te laten afleiden.

De speedcleaning checklist (die je hieronder gratis kunt downloaden) helpt je om de dagelijkse klusjes bij te houden. Want dat is namelijk het geheim van een schoon en opgeruimd huis! Door dagelijks het huishouden bij te houden zorg je ervoor dat huishoudelijke taken niet opstapelen en verdubbelen. Als huishoudelijke taken eenmaal opstapelen kijk je er namelijk nog meer tegenop om ze te vervullen en kost het je extra tijd en energie. En dat is zonde, want een schoon en opgeruimd huis is de basis voor rust en een gezonde leefomgeving – niet alleen voor jezelf maar ook voor het gehele gezin.

TIPS

  • Werk gestructureerd van de bovenverdieping naar de benedenverdieping of andersom.
  • Draai tussendoor een wasje.
  • Gebruik een mand om alle spullen te verzamelen die niet in desbetreffend ruimte horen – zet later de spullen terug waar ze wel horen te staan en geef spullen die geen vaste plek hebben een nieuwe vaste plek.
  • Gebruik een timer om jezelf te motiveren.
  • Speedcleaning zorgt niet voor een dieptereiniging, plan dus zo nu en dan een uitgebreide schoonmaakdag of plan dagelijks een extra klus erbij.
  • Ga in een keer met de stofzuiger langs de hele verdieping.
  • Zorg voor een goede taakverdeling in huis.

download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *