EID SUPRISE MET MIJN SCHOONFAMILIE

EID SUPRISE MET MIJN SCHOONFAMILIE

Afgelopen jaren vierden we in Marokko eid el adha op een speciale manier met de familie. Ik introduceerde het fenomeen “suprise”. We trokken lootjes en kochten voor een symbolisch bedrag cadeaus voor elkaar. Het was iets nieuws maar toch vond iedereen het altijd erg gezellig en leuk.

Met mijn schoonfamilie besloten we spontaan om deze traditie ook in Nederland voort te zetten. Nadat we Google geraadpleegd hadden, kwamen we er achter dat je ook online lootjes kon trekken. Het enige wat je nodig hebt zijn de e-mailadressen van degenen die mee willen doen aan de suprise. Lang leve Whatsapp  – zogezegd zo gedaan. Binnen no time hadden we alle e-mailadressen bij elkaar en konden we de uitnodigingen via lootjestrekken.nl versturen. We kregen nadat iedereen de uitnodiging geaccepteerd had, een email met een naam en zo kon iedereen aan zijn of haar suprise beginnen.

Een leuk cadeautje kopen was niet de enige uitdaging maar ook dat we allemaal iets leuks en origineels zouden knutselen. Iedereen had zijn best gedaan. Het was erg grappig om steeds te ontdekken wie wie had en hoe verrassend dit ontvangen werd, zelfs de kleintjes vonden het spannend.

Ik kreeg ontzettende lieve cadeautjes van mijn schoonzusje.

Ondanks dat iedereen erg blij was met zijn of haar cadeau draaide het uiteindelijk om het bijeenkomen, gezelligheid en de saamhorigheid. Daar draait de eid namelijk om en inshaa Allah is dit iets wat we elke eid vast gaan proberen te houden.

Getagd op:

2 gedachten over “EID SUPRISE MET MIJN SCHOONFAMILIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *