RAMADANSLINGERS

RAMADANSLINGERS

Nadat ik de tropenjaren overleefd had, maakte ik van knutselen met de kinderen ter voorbereiding van de Ramadan een traditie. Ik vond en vind het nog steeds leuk om op deze manier naar de Ramadan toe te leven. Andere moeders om me heen waren druk bezig met inkopen doen voor de Ramadan, koekjes bakken en hapjes invriezen (hier is ook niets mis mee – dit wordt ook uit liefde voor het gezin gedaan) en ik, ik was bezig met knutselen!

Slingers brengen sfeer in huis en stralen een vrolijke boodschap uit naar kinderen toe. Kinderen zijn altijd trots als hun mooie werkje opgehangen wordt en nu mag dat wel een maand lang! Daarom vond ik het juist leuk om Ramadanslingers met de kinderen te maken voor de maand Ramadan.

Door de jaren heen hebben we er verschillende gemaakt, dit is ongeveer wat ik tussen onze foto’s heb kunnen vinden.

slinngers

Print de letters uit, knip ze uit en plak ze op een andere vel papier. Op de letters plak je zelfgekozen papier voor een leuke effect, wij hadden cadeaupapier gebruikt, je knipt of scheurt stukjes papier en plakt ze binnen de lijntjes. Je kunt ook verschillende kleuren gebruiken voor een mozaïek-effect.

slingerramadan

Zorg voor een stevige stuk touw of lint, gebruik A5 papier,dit kan gekleurd papier, papier met een dessin of gewoon wit papier. Je kunt ook een A4 door tweeën knippen. Wij hebben vilten letters gebruikt die je als een sticker kunt op plakken. Je kunt jouw tekst aanpassen als je wilt. Je maakt een horizontale vouw aan de bovenkant van je papier, zo kun je jouw papier hangen aan de touw zonder dat het er af valt. Je kunt het ook eventueel nieten als het niet goed wilt blijven zitten.

ramadanslinger1

Benodigdheden: stroken papier en splitpennen. Knip de stroken in dezelfde formaat, maak met een perforator een gaatje aan de bovenkant en onderkant en steek er een splitpen in zodat je een lampionnetje kunt maken, maak Ramadan Moebarak kaartjes die je met een stukje touw of lint vast maakt.

Zoek via de hashtag  #ramadanchallenge2015  naar andere blogposts die over de Ramadan gaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *