MIJN DAGELIJKSE ROUTINE

MIJN DAGELIJKSE ROUTINE

Voor een groot deel ben ik verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het huishouden. Het is ongelooflijk hoe snel het op zijn kop kan staan. Om de boel onder controle te houden zijn er een paar dingen die altijd gedaan moeten worden. Het liefst doe ik alles in de ochtend want dan ben ik het meest productief, in de middag of avond hoef ik dan eigenlijk niet veel of zelfs niets meer te doen.

BED OPMAKEN

Het opmaken van mijn bed is iets wat ik als kind vanuit huis geleerd heb en daar ben ik blij om. Mijn bed zo snel mogelijk opmaken is iets wat ik altijd doe, een opgemaakt bed zorgt voor orde en rust in een kamer en daarbij is het erg prettig om in een opgemaakt bed te stappen aan het einde van de dag.

SLAAPKAMERS

De kinderen zijn verantwoordelijk voor hun eigen kamer, ze dienen er voor te zorgen dat er geen rommel ligt, dat ze hun kamer vegen, hun bedden opmaken, vuile was bij elkaar verzamelen etc.

BADKAMER EN WC

Nadat iedereen de badkamer in geweest is, krijgt de badkamer een snelle beurt. Zoals de wc, de gootsteen, kraan en de vloer. De natte handdoeken worden verwisseld en de badkamer is binnen 10 minuten weer fris en schoon.

WAS DRAAIEN

Iedereen heeft in zijn slaapkamer een eigen wasmand, ik ga na welke wasmand het volst zit en werk altijd het liefst in de ochtend een wasmand weg waarna het in de droger gaat zodat ik het erna meteen kan wegwerken.

VAATWASSER

Aan het einde van de dag zet ik de vaatwasser aan om het in de ochtend te kunnen legen. Zo kan meteen alles na het ontbijt in de vaatwasser. Mocht de vaatwasser te leeg zijn om te draaien dan stel ik het uit tot de volgende ochtend, dan vul ik het door de dag heen nog bij om het aan te zetten.

WOONKAMERS

Ik controleer de woonkamers en maak deze in orde, meestal liggen er nog wat rommeltjes van de avond ervoor en staan de kussens niet recht.

AANRECHT

Ik kook altijd in de ochtend (behalve in het weekend), de kinderen komen aan het begin van de middag thuis waardoor we meteen een warme maaltijd nuttigen, ik maak meteen het aanrecht schoon tijdens het koken en zorg voor een leeg aanrecht.

NA HET ETEN

De kinderen hebben onderling een schema wie de tafel afneemt, we vegen of stofzuigen meteen rondom de plek waar we gegeten hebben en alles gaat direct de vaatwasser in.

EINDE VAN DE DAG

Aan het einde van de dag zit de vaatwasser al weer vol en probeer ik de keuken te ordenen voor zover het nodig is.

PLANNING VOOR DE VOLGENDE DAG

Voor het slapen gaan, maak ik soms graag nog even een planning voor de volgende dag, ik maak wat notities zodat ik het niet vergeet.

Dit is ongeveer wat dag in en dag uit gedaan wordt en werkelijk waar, ik hoef maar iets over te slaan en het is een chaos. Doordeweeks probeer ik wat extra klusjes in te plannen, als iets niet gedaan hoeft te worden (omdat het al schoon is of geen onderhoud nodig heeft) dan hoeft het natuurlijk niet, maar voor mij is dit de ideale manier om het huishouden bij te houden.

 

4 gedachten over “MIJN DAGELIJKSE ROUTINE

  1. Heel herkenbaar! Heb dit ook van huis uit mee gekregen en als je alles achter je ‘komt’ opruimt, blijft het ook netjes en zorgt het voor meer rust.
    Heerlijk om te lezen dat er meerdere zusters zijn zoals mij.

  2. Ik heb juist 1 wasmand wat ik fijner vind werken. Maar de meeste dingen die jij doet doe ik ook. Alleen de bedden niet. Die maak ik niet gelijk in de ochtend op. Ik laat ze eerst goed luchten en doe een raam open. Een uurtje later maak ik ze weer fris op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *