#INSTA-KIEKJES WEEK 5

1

Ons avontuur tijdens de vakantie van de kinderen gaat verder, na Meknes waren we naar Immouzer gegaan, een mooie ministadje tussen Fes en Ifrane. Hier hebben we overnacht en dit was ons ontbijt.

2

Zo zien de huizen er uit in Immouzer, net zoals de huizen in Ifrane. Superleuk om weer puntdaken te zien want dat hebben we niet in Oujda.

3

Qaraouine moskee te Fes gesticht door Fatima al Fihriya in de 9e eeuw (245 hijrdia)

4

Tannerie van Fes, een van de grote bezienswaardigheden in Fes is leerlooierij. Volgens mij is dit de grote, die zijn ze aan het renoveren, middels een video konden we zien hoe huiden gelooid en bewerkt worden. Als het goed is kun je de kleinere leerlooierijen nog wel bezoeken.

5

Fes bestaat uit een oude stadsgedeelte en wat ze noemen de nieuwe stadsgedeelte. Buiten de poorten van de oude Fes merk je weinig van de authentieke geschiedenis. Dit is in de winkelcentrum Borj Fes. Ik genoot om eerlijk te zijn toch meer van de gezellige en kleurrijke souqs.

6

In Oujda hebben we geen Burger king, 8 jaar geleden heb ik mijn laatste (halal) burger king burger gegeten in Mekka. Het was erg lekker moet ik zeggen!

7

Een lust voor het oog, daarom houd ik zo ontzettend veel van de souq!

8

Vierkanten lederen poefen.

9

Bab Boujloud; een bekende monumentale poort met 2 minaretten als uitzicht. De ene aan de rechterkant is de 19e eeuwse Sidi Lazzaz moskee en de andere minaret is de 14e-eeuwse Bouinania Medersa. De buitenkant van deze poort heeft blauwe tegels en de binnenkant groen. Ik heb zooooveel foto’s van deze poort en toch maak ik elke keer als we in Fes zijn een nieuwe foto. Bab Boujloud is trouwens een van de beste startpunten, je bent dan bij de Tal’aa sghira maar kunt ook afslaan naar de Tal’aa kbira

10

Maristan Sidi Frej, gebouwd rond 1286 door de Merindische sultan Youssef ibn Yaqoub. Een ziekenhuis met verschillende medische specialismen en een psychiatrische afdeling. Deze Maristan werd hoogstwaarschijnlijk als een model voor de eerste psychiatrische ziekenhuis in de westerse wereld (Valencia 1410) gebruikt. Het is nu een plein met kraampjes (die ook nog eens wat goedkoper zijn). Toevallig gevonden en de moeite waard om even te bezoeken.

11

Home sweet home, nu alles een plekje zien te geven…

12

Crispy chicken wraps op het menu vandaag van ellouisacooking, ze zijn niet zo erg mooi als die van haar maar ze waren wel erg lekker, de laatste keer dat ik ze gemaakt had, was in de ramadan.

13

Vandaag belabberd wakker geworden, voel me al sinds gisteravond niet lekker, toch wilde ik mijn bezoek voor vandaag niet afbellen, het was een supergezellige Nederlandse kletsavond met dames uit Nederland in Oujda.  

14

En toen was het zover, iets wat ik lang voelde maar negeerde en heb mezelf er echt aan toe moeten geven: uitzieken! Oververmoeid van alle gebeurtenissen van afgelopen maand(en), januari was een emotionele maand maar ook een maand met mooie andere dingen en hoe fijn, leuk en geweldig ik het vond/vind uiteindelijk kapt mijn lichaam er mee en dat is ongeveer iets wat nu met me gebeurd, ik word teruggefloten door mijn lichaam en daar moet ik me even aan toegeven, Alhamdulilah!

15

Toch mijn bed uitgekomen voor een gezelligheidsparty met mensen uit Nederland, Frankrijk en België.

Schroom niet om mijn instagram account te bezoeken en mij te volgen https://www.instagram.com/happyorganizedhome/

Getagd op:

3 gedachten over “#INSTA-KIEKJES WEEK 5

  1. Heel veel beterschap toegewenst. Bedankt dat je ons laat meegenieten van je mooie uitstapjes. Altijd prachtige foto’s en erg leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *