#INSTA-KIEKJES WEEK 4

#INSTA-KIEKJES WEEK 4

Een beetje laat maar helaas lukte het door de drukte en vakantie van mijn kinderen niet om achter mijn laptop te kruipen, maar ik wil toch nog heel graag mijn instagram foto’s van vorige week met jullie delen.

Afgelopen maandag werd het noorden van Marokko opgeschrikt door een aardbeving. De inwoners van Nador en Hoceima hebben die goed gevoeld. Ook in Oujda is diezelfde beving gevoeld, de beving was natuurlijk niet zo sterk als in Nador en Hoceima, maar het idee alleen al dat het gebeurde…. 1

Eindelijk regende het! We hebben lang op regen zitten wachten, alles is dor en droog en voor een goede oogst hebben de boeren regen nodig.

2

Via een app kun je de aardbevingen wereldwijd bijhouden, geen fijne app om eerlijk te zijn want je blijft het krampachtig volgen. Voor ik ging slapen zag ik dat er 4 bevingen kort achter elkaar plaats hadden gevonden. Ik kon niet meer slapen terwijl ik ontzettend moe was en een drukke dag zou hebben de volgende dag. Mijn gedachten waren bij de inwoners van Hoceima en Nador, velen schijnen de nacht buiten doorgebracht te hebben.

3

Een couscousparty bij mijn opa thuis, zoals wij het noemen een “sadqa”. Omdat een sadqa in principe voor genodigden en ongenodigden is, is couscous het makkelijkst.

4

Het was een drukke maar een ontzettende leuke week, met heel veel bezoek, logees en daarnaast nog een sadqa bij mijn opa. Was wel ff knock-out en had vrijdag nood aan een dag bijkomen en lekker nietsen. Ook hadden de kinderen hun eerste week vakantie achter de rug.

5

Zaterdag besloten we om er eens tussenuit te gaan, het werd Chefchaouen! Iets wat we al lang wilden doen. Wat is het een prachtige stad, betoverend gewoon. Dit is binnen in ons hotel: Meftah.

6

Als je Chefchaouen binnenrijdt dan tref je deze afgebroken muur met een deur, het symbool van Chefchaouen!

7

Een ontbijtje met een prachtig uitzicht.

8

Farah en haar lijstjes! Dit is ongeveer wat we wilden doen.

9

Ik ben verliefd geworden op de oude stad van Chefchaouen, wat een prachtige en aangename stad en wat een lieve inwoners mashaa Allah, ze zijn zo ontzettend vriendelijk. Ik vind de geschiedenis van deze stad ook nog eens ontzettend interessant, echt een aanrader als je ook een geschiedenisliefhebber bent.

10

Na Chefchaouen zijn we richting Meknes gereden. Vlak voor Meknes ligt Volubilis, een ruïne uit de Romeinse tijd. Indrukwekkend dat dit hier al bijna 2000 jaar staat.

11

De Romeinen bezetten ongeveer 42 hectare grond. Vanuit het oosten bij de Fertassa rivier tot aan de Khoumane rivier.

12

Schroom niet om mijn instagram account te bezoeken en mij te volgen https://www.instagram.com/happyorganizedhome/

Getagd op:

4 gedachten over “#INSTA-KIEKJES WEEK 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *