TIPS BIJ HET INRICHTEN VAN DE SLAAPKAMER + INSPIRATIE

TIPS BIJ HET INRICHTEN VAN DE SLAAPKAMER + INSPIRATIE

Bij het inrichten krijgen vaak de woonkamer en keuken de volle aandacht, dit is natuurlijk niet zo gek want in deze ruimtes breng je wat meer tijd door en ontvang je je gasten. Hierdoor vergeten we en verwaarlozen we de meest belangrijke kamer in huis –  namelijk de slaapkamer!

Een slaapkamer is een persoonlijke plek die je vermoeide lichaam rust en ontspanning moet bieden na een drukke dag, een plek die voor goede nachtrust moet zorgen en een plek waar je uitgerust wakker moet worden. Een goede nachtrust is namelijk erg belangrijk en die krijg je niet alleen door een goed bed en een goede matras maar juist door een rustgevende uitstraling in je slaapkamer.

Een slaapkamer decoreren is wat mij betreft een van de leukste, uitdagende maar ook moeilijkste project in huis. Er komen steeds nieuwe interieurstijlen bij en de een is nog leuker als de ander. Je hebt tegenwoordig zo veel keus dat het soms lastig is om de juiste beslissing te nemen. Ik heb daarom wat tips voor je die bij zullen dragen aan een mooie slaapkamer en een goede nachtrust.

HOTELGEVOEL

Denk bij het inrichten van je slaapkamer aan een (luxe) hotelkamer. Op de een of andere manier beschouwen we mooie hotelkamers als een luxe en kunnen we er volop van genieten. Dit komt omdat alles in een hotelkamer klopt: een fijn bed, bij elkaar passende meubels in de juiste opstelling, mooie beddengoed, rustgevende kleuren en decoratie. Al deze elementen zorgen voor een aangenaam verblijf en een luxe gevoel.

STIJL

Bij elkaar geraapte meubels die niet bij elkaar passen zorgen vaak voor een onrustige ruimte. Je kunt daarom het beste voor een soort stijl gaan. Het kiezen van een stijl is meestal het moeilijkste, vooral als je van verschillende stijlen houdt. Ga je voor een Scandinavische, industriële, retro, moderne, landelijke of een zwart-witte stijl? Tegenwoordig vind je in de meeste woonwinkels (ook de budget woonwinkels) alle stijlen, sommige kun je goed met elkaar combineren en sommige juist helaas net weer niet. Kies een stijl uit die jou het meest aanspreekt en niet omdat het een actuele trend is, uiteindelijk moeten je slaapkamermeubels een lange tijd mee.

MEUBELS

Een bed, een kledingkast, een ladekast en nachtkastjes. Meet de slaapkamerruimte goed op en wees reëel bij het uitzoeken van het aantal meubels. De gekozen meubels moeten natuurlijk wel allemaal in je slaapkamer passen.

KLEUREN

Lichte pastelkleuren zorgen voor veel rust in de slaapkamer. Grijstinten zorgen bijvoorbeeld voor een mooie rustgevende en kalmerende sfeer. Ook warme kleuren kunnen erg mooi zijn en voor rust en kalmte zorgen.

Vind je het lastig om een kleurkeuze te maken? Maak dan een kleurenpalet of een moodboard, zo kun je heel gemakkelijk zien of bepaalde kleuren bij elkaar passen en of ze voor een rustgevende sfeer zorgen.

 VERLICHTING

Als het daglicht wegvalt dan heb je niet alleen de juiste verlichting nodig voor de avond maar ook voor de ochtend. In de avond wil je de perfecte verlichting om sfeer te creëren en om rustig de dag af te sluiten en in de ochtend moet het niet te fel zijn. Ook lampen heb je in diverse stijlen en kleuren, ze zijn niet alleen functioneel maar dragen ook bij als een decoratieve item. Een plafondlamp of hanglamp zorgt voor de basisverlichting, nachtkastlampen zijn handig als je graag een boek leest voor het slapengaan en decoratieve tafellampen zorgen voor een prettige sfeerverlichting.

AANGENAME GEURTJE

Een aangename (niet te sterk) geurtje in de slaapkamer zorgt voor een warm, happy en sereen gevoel. Er zijn verschillende manieren om je slaapkamer lekker te laten ruiken. Je kunt potpourri gebruiken maar ook geurkaarsjes, waxmelts, geurstokjes, geurzakjes of verse bloemen.

TIPS

 • Maak er een gewoonte van om elke dag je bed op te maken
 • Weer alle rommeltjes en stressvolle items uit je slaapkamer
 • Vermijd nepplanten en bloemen die alleen stof verzamelen
 • Vermijd te veel accessoires – less is more
 • Investeer in mooie beddengoed
 • Je slaapkamer opnieuw inrichten hoeft niet veel geld te kosten, een metamorfose lukt ook met wat je al in huis hebt of door simpele kleine veranderingen.

Op dit pinterest bord kun je leuke voorbeelden vinden

16 gedachten over “TIPS BIJ HET INRICHTEN VAN DE SLAAPKAMER + INSPIRATIE

 1. Salaam alikoem, wil mijn huisje inrichten in Marokko, in Nador, heb jij tips en enkele winkels in de omgeving Nador oujda die leuke en moderne meubels heeft. Ook ben ik opzoek naar iemand die mooie en moderne inbouwkeukens kan maken. Hoor het graag van je

  1. Ik ken eigenlijk niet zo veel winkels behalve Imobila en Kitea. De grote supermarkten hebben zo nu en dan ook wel eens leuke aanbiedingen. Tegenwoordig kunnen ze van alles maken in Marokko, vraag aan de plaatselijke timmerman (nejjar) wat de mogelijkheden zijn. Ze kunnen bijna alles namaken.

 2. ja idd less is more…. ik kan in mijn slaapkamer echt tot rust komen en heerlijk relaxen. Mijn slaapkamer is een soort extra woonruimte, ben er zo graag als in de woonkamer.

  1. Dat kan ik me wel voorstellen, voordeel is dat je vast niet te veel rommel hebt (omdat je altijd rekening blijft houden met de ruimte).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *