HOE ZORG JE ERVOOR DAT JE PRODUCTIEVER WORDT

HOE ZORG JE ERVOOR DAT JE PRODUCTIEVER WORDT

Proberen om elke dag productief te zijn, is iets waar we allemaal wel eens mee worstelen. Er ligt een hoop werk op je te wachten maar op de een of andere manier lukt het gewoon niet om aan de slag te gaan. Hoe zorg je ervoor dat je zonder veel stress productiever wordt?

GEWOON BEGINNEN

Soms maken we het moeilijker dan het is, we krijgen dingen niet gedaan omdat we er gewoonweg niet aan beginnen! Vooral bij vervelende taken is een begin maken lastig, eenmaal begonnen is het moeilijkste gedeelte achter de rug en gaat alles opeens automatisch.

GOED VOOR JEZELF ZORGEN

Je kunt de wereld aan als je lekker in je vel zit. Op tijd naar bed, veel water drinken, sporten en gezond eten zorgt voor een heleboel energie. Met deze energie kun je niet alleen erg veel werk verzetten maar je handelt daadkrachtiger, je bent meer ontspannen en enthousiaster – hierdoor kun je meer van je werk genieten.

NIET LATEN AFLEIDEN

Je bent productiever als je ongestoord kunt werken aan een opdracht. Afgeleid worden is tegenwoordig zo gebeurd door alle social media, apps, berichtjes en e-mails. Probeer je hiervoor af te sluiten, leg je telefoon uit het zicht en stel je prioriteiten op.

POMODORO

De pomodoro techniek werd eind jaren 80 bedacht, het is de bedoeling dat je met behulp van een timer 25 minuten geconcentreerd aan een stuk door werkt en je niet laat afleiden, na deze 25 minuten kun je een paar minuten pauze nemen. Vroeger werd er een kookwekker gebruikt maar tegenwoordig kun je een app downloaden (zoek pomodoro) of de timer van je telefoon gebruiken. Lees hier meer over de pomodorotechniek.

OMGEVING

Een prettige en opgeruimde werkomgeving zorgt voor rust en helpt je beter te concentreren. Zorg voor een opgeruimd bureau met alleen de essentiële benodigdheden en zorg ervoor dat alles een vaste plek heeft. Ruim je werkplek aan het einde van de dag op zodat je de volgende ochtend meteen aan de slag kunt.

SLIMMER WERKEN

Probeer efficiënter te werken i.p.v. harder te werken. Door slimmer te werken houd je meer tijd over die je weer kunt investeren in andere zaken.

JEZELF BELONEN

Jezelf belonen als iets gedaan is, is absoluut niet fout. Je zorgt er juist voor dat je gemotiveerd blijft en van je successen geniet.

TEN SLOTTE

Het kan natuurlijk gebeuren dat ondanks alle inzet het gewoon even niet lukt. Dit is absoluut niet erg (tenzij je een deadline hebt natuurlijk). Geef jezelf wat ruimte en neem even een korte pauze maak een wandeling, loop wat rondjes door je kantoor (of thuis), neem een middagje vrij en probeer het later gewoon weer opnieuw!

8 gedachten over “HOE ZORG JE ERVOOR DAT JE PRODUCTIEVER WORDT

  1. Super handige tips! Ik zit door omstandigheden wat vaker en langer thuis waardoor ik al vaak in mij pyjama blijf hangen. Dit zou ik juist niet moeten doen.. Pomorodo maar eens proberen hihi

    1. Dagelijks in je pyjama blijven hangen zorgt ervoor dat je inderdaad wat langer in een “luiheidsmodus” blijft hangen. Hopen dat je wat aan pomodoro hebt!

    1. Deze tips werken voor mij ook het best, ik denk dat ik vooral veel last heb van social media, voor ik het weet ben ik weer een uur verder door alle leuke berichtjes van iedereen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *