FRIS RUIKENDE HANDDOEKEN

FRIS RUIKENDE HANDDOEKEN

Bij aanschaf van nieuwe handdoeken is het de bedoeling dat je er een lange tijd gebruik van kunt maken, ze zijn namelijk best duur in aanschaf waardoor je ze niet zo snel weg doet. Je hebt natuurlijk niets aan handdoeken die op een gegeven moment niet meer absorberen of niet meer fris ruiken na een wasbeurt.

Ik stuitte op een artikel over hoe je handdoeken weer fris en absorberend krijgt met azijn. In Marokko handdoeken1hebben we hard water en hard water bevat veel kalk. Kalk, zeepresten en wasverzachter blijven helaas achter in je wasgoed en deze combinatie zal vast nooit goed kunnen zijn voor je wasgoed . Zoals ik de vorige keer aangaf, ik ben de beroerdste niet om dingen uit te proberen en probeerde dus azijn uit, azijn ontkalkt en ontvet dus waarom ook niet.

Giet in het bakje van de wasverzachter een scheutje azijn i.p.v. wasverzachter. Na het wassen ruik je er helemaal niets meer van. Ik vond achteraf dat de handdoeken die ik met azijn heb gewassen frisser of beter gezegd zelfs nieuw vond ruiken dan de handdoeken die ik al had liggen.

Nieuwe handdoeken absorberen trouwens ook niet zo goed, je kunt de nieuwe handdoeken een nachtje in koud water met azijn laten weken, was ze daarna in de wasmachine zonder wasverzachter.

Azijn is overigens ook een hele goede kleurbeschermer voor gekleurde en zwarte kleding!

 

Disclaimer: alles is uiteraard op eigen risico!

3 gedachten over “FRIS RUIKENDE HANDDOEKEN

  1. Ik was onze handdoeken en poetsdoekjes altijd op kookprogramma 90gr zónder wasverzachter…werkt prima. Bacteriën gedood en ruikt heerlijk fris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *