EEN EIGEN HUISHOUDEN RUNNEN

EEN EIGEN HUISHOUDEN RUNNEN

Er komt een moment in je leven waarin je afscheid zult nemen van je ouderlijke huis. Je gaat op jezelf wonen of misschien zelfs wel trouwen. Een werkelijke mijlpaal, je draagt nu volledig de verantwoordelijkheid over jezelf. Je kwam thuis van school of werk en een warme maaltijd stond al klaar. Waren jouw huishoudelijke taken beperkt tot het schoonhouden van je eigen kamer en helpen bij het afwassen en afdrogen – zo sta je er nu helemaal alleen voor.Je bent nu belast met het runnen van je eigen huishouden en je zult langzaamaan spijt krijgen waarom je jezelf niet verdiept hebt in de schoonmaakacties van je moeder. Toen ik nog thuis woonde heeft mijn moeder altijd geprobeerd ons het een en ander bij te brengen omtrent het huishouden. Op zondag werden we opgetrommeld en kreeg iedereen een taak. Ofwel de bovenverdieping of de benedenverdieping. Toen ik wat ouder werd, bijbaantjes kreeg en meer van huis was, werd dit allemaal wat minder, ik hoor mijn moeder nog altijd roepen “wacht maar als je gaat trouwen; dan zul je het wel merken”.  En gelijk heeft ze, bij het runnen van een eigen huishouden komt zoveel kijken, dingen waarvan ik amper door had dat ze gedaan werden.

Er staat je nu dus meer te wachten wanneer je thuis komt van je werk of school. Er moet gekookt worden, de keuken woonkamer en slaapkamer dienen opgeruimd te worden, de badkamer heeft zo nu en dan een schrobbeurt nodig, tussendoor moet je ook nog eens boodschappen doen kortom het huishouden vraagt toch wel wat inspanning.

Ook ik was ooit een kersvers bruidje die weinig ervaring had op het gebied van het huishouden.  Daarom zal ik een serie beginnen met richtlijnen voor het huishouden. Een korte leidraad met informatie over hoe je bepaalde ruimtes in huis kunt aanpakken.

3 gedachten over “EEN EIGEN HUISHOUDEN RUNNEN

 1. ik wil het huishouden overzichtelijk maken en ik dat kan inplannen over de doordeweekse dagen
  per dag heb ik standaard plannen staan waardoor het niet lukt om het huishouden draaiende kan houden.
  daarom plan ik altijd de kleine klusjes in dat zo gedaan is
  het overige schoonmaak werk dat meer tijd in zit plan ik altijd op de dagen dat ik vrij ben
  eigenlijk word het nog al te veel gevraagd om het zo in te plannen dat de klusjes dat zo gedaan worden op de dagen dat ik er aan toe kan komen.
  daarom heb ik hulp nodig om het in evenwicht te houden dat het huishouden dat ik eigenlijk te vaak blijf uitstellen om dat ik er niet aan toe kom om dat ik steeds afgeleid word en ook om dat ik me druk maak om dat ik steeds aangesproken word op mijn verantwoordelijkheden van waar ik nog niet op voorbereid ben.

  ik word dus door heel veel aanleidingen overschat dan dat ik van mezelf kan aanbieden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *