VAKANTIE IN NEDERLAND

VAKANTIE IN NEDERLAND

Een tijdje geleden had ik tickets voor een vakantie naar Nederland geboekt, het was namelijk een eid cadeau voor de kinderen. De kinderen hadden een weekje vakantie dus leek het ons een goed moment om Nederland weer te bezoeken. Het voelde best een beetje dubbel aan, oma die nog erg ziek was en oma (Allah jer7amha) die net was overleden. Ik kreeg de dagen voor  vertrek dan ook niets uit mijn handen, met moeite had ik uiteindelijk ingepakt en de boel opgeruimd. 

Vrijdagavond 13 november vlogen we naar Nederland, het voelde weer goed om in Eindhoven te zijn, we wisten bij aankomst nog niets van de aanslag af. We vlogen best laag en vanuit het vliegtuig zagen we de Eiffeltoren, het was erg gaaf om het zo vanuit de lucht te zien maar uiteraard ook erg triest als je achteraf bedenkt wat zich er op dat moment wel niet allemaal afspeelde in Parijs.

Het is natuurlijk ongepast om”bad timing” te zeggen maar had toch zoiets van “oei zal dit invloed hebben op ons verblijf in Nederland”. Gelukkig was dit niet het geval en heeft onze vakantie er niet onder geleden maar het hield ons op de een of andere manier wel bezig. Ondanks dat iedereen zijn ding gewoon deed, voelde je wel een gespannen sfeer en vermijd je liever de drukke plekken, ook zat een uitje naar België er niet in helaas.

Voor ons is op vakantie gaan naar Nederland niet echt een standaard relaxte vakantie. Althans ik ervaar het niet als een vakantie waar ik mijn batterijen kan opladen om er weer tegenaan te kunnen, je kunt het eerder een “uitje” naar Nederland noemen. Eenmaal in Nederland zijn we bezig met het houden van visite-marathons, we willen graag onze familie en vrienden zien/bezoeken en naast dit doen we ook heel wat inkopen die op een verlanglijstje staan: een nieuwe garderobe voor het hele gezin, de Action leeg kopen en snuffelen in de supermarkten door op zoek te gaan naar producten die nieuw en niet te missen zijn in een standaard “Hollandse” keukenkast.

Vermoeider als dat ik naar Nederland vertrok, vertrekken we bepakt en bezakt richting het vliegveld. Tegenwoordig gebruik ik geen mooie luxe koffers, alles gaat in weekendtassen – zelfs in een Turkse tas als het moet en geen enkele kilo blijft onbenut. Het inchecken van ons bagage is daarom geloof ik het spannendste onderdeel van ons vertrek, het idee al dat ik eventueel bij zou moet betalen voor onzin hebbedingetjes uit de Action, stel je voor!

Onze vakantie duurde kort maar het was in ieder geval fijn om weer in Nederland te zijn ondanks alle gebeurtenissen, we weten nog niet wanneer we weer een “vakantie” naar Nederland boeken, maar voorlopig kunnen we er weer tegen aan!

Getagd op:

4 gedachten over “VAKANTIE IN NEDERLAND

  1. Oem Romayssae en Bibi: ik wilde eigenlijk nog er bij schrijven dat het vast herkenbaar is voor veel mensen die geëmigreerd zijn, maar dacht ik zal maar niet iedereen over 1 kam scheren lol.

  2. wat een leuk stuk! bessaha jullie vakantie. enuuuuh zo herkenbaar, onze vakantie in nl ziet er namelijk precies t zelfde uit hihi. vooral de sporttassen en “turkse tassen” erg herkenbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *