BOODSCHAPPENLIJST

BOODSCHAPPENLIJST

Een artikel waar ik niet zo veel tekst aan hoef te wijden denk ik, wat moet je nou eigenlijk schrijven over een boodschappenlijst? Het enige wat ik kan zeggen is dat een boodschappenlijst best handig is, vooral als je net als mij de helft vergeet tijdens het doen van boodschappen en als je jezelf elke dag opnieuw afvraagt wat je moet koken.  Ik kook graag gevarieerd maar het ontbreekt me vaak aan inspiratie. Een weekmenu maken sleept me er wel eens doorheen,  als je gericht boodschappen haalt, is het veel makkelijker iets op tafel te toveren omdat je alles al in huis hebt.

Waarom ik ook een kant en klare boodschappenlijst handig vind is omdat je gedurende de week kunt aanvinken wat ondertussen op is en bijgekocht dient te worden. En je hoeft je hoofd niet steeds opnieuw te kraken bij het opstellen van een nieuwe boodschappenlijst, je hoeft alleen aan te vinken of over te schrijven wat je nodig hebt zonder er diep over na te denken. En nog iets, een boodschappenlijst helpt ook als je besloten hebt om wat minder geld uit te willen geven aan onnodige aankopen. Vaak denken we dat we weten wat we nodig hebben, maar eenmaal in de supermarkt sta je wat langer in elke gangpad, je vertrouwt op je geheugen en probeert te herinneren wat je ook al weer nodig had. Het scheelt ook tijd en energie als je precies weet wat je nodig hebt, want boodschappen doen is niet alleen tijdrovend maar ook vermoeiend.

Dit is ongeveer mijn standaard/basislijst, je kunt natuurlijk ook een voor jezelf maken en aanpassen aan jullie eigen vaste boodschappen. Voel je vrij om de boodschappenlijst te downloaden én te gebruiken. Je kunt het in je agenda plakken, aan je prikbord hangen of in jouw gezinsmap stoppen als je er ook een hebt.

download

 

Lees ook:

happyorganizedmap

 

 

6 gedachten over “BOODSCHAPPENLIJST

  1. Nou jouwe is wel handig. Ik kocht een paar jaar terug zo’n blok met boodschappenlijstjes maar dat was door niet moslims gemaakt dus daar stonden allemaal dingen op die ik niet haalde, zoals een heel lijstje met alcohol enzo. Ik ga hem zo eens effe proberen uit te printen inshaAllah en er mee werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *