verhuizing

10 TIPS VOOR BIJ JE VERHUIZING + GRATIS CHECKLIST

Verhuizen kan een van de meest spannende, uitdagende maar ook ingrijpende gebeurtenissen in je leven zijn. Je beseft na het tekenen van de overeenkomsten en na het ontvangen van de sleutels dat er eigenlijk meer bij komt kijken en dat het hele verhuisproces enige organisatie vergt.

Met een beetje voorbereiding en de juiste hulp kun je zorgeloos verhuizen, ik heb 10 tips voor je op een rij gezet om jouw verhuizing in goede banen te leiden.

VERHUISTIP #1

Door een goede planning te maken en een checklist te gebruiken voorkom je niet alleen een hoop stress maar ook onnodige kosten. Met behulp van deze gratis en handige checklist van Verhuisbedrijf Utrecht kun je het voor jezelf overzichtelijk houden.

VERHUISTIP #2

Begin ruim voor de verhuizing met inpakken. Zoek uit wat je mee wilt verhuizen, wat je kunt verkopen, doneren of weggooien. Wees kritisch want je hebt nu de kans om een ​​schone start te maken.

VERHUISTIP #3

Pak de verhuisdozen per ruimte gestructureerd in en label per ruimte de verhuisdozen aan de bovenkant en aan de zijkant met gekleurde stickers, letters of een cijfer. In een notitieboekje kun je bijhouden welke kleuren, letters of cijfers bij welke ruimte horen. Print dezelfde kleuren, letters of cijfers uit en hang ze op in de ruimtes in je nieuwe huis. Doordat je de verhuisdozen per ruimte overeenkomstig labelt is de bestemming in één oogopslag duidelijk. Je maakt het niet alleen voor jezelf makkelijk tijdens en na de verhuizing maar ook voor degenen die meehelpen bij het verhuizen.

VERHUISTIP #4

Noteer op elke doos (dit kan ook op een witte etiketsticker) in 1 woord wat er precies in zit: speelgoed, duplo, leesboeken, tijdschriften, servies, verzorgingsproducten, decoratie etc. Wil je het nog efficiënter bijhouden dan kun je in je notitieboekje wat uitgebreidere details bijhouden, dit is vooral handig voor de eerste hectische dagen na de verhuizing (en al helemaal als je jongere kinderen hebt en babyflesjes, kinderbekers, kleding etc. nodig hebt).

VERHUISTIP #5

Gevouwen kleding kun je zo uit de kast in een doos leggen, na de verhuizing kun je het weer netjes uit de doos meteen in de kledingkast stoppen. Kleding die je aan een kledinghanger hebt hangen kun je ook heel gemakkelijk verhuizen. Neem een setje kledinghangers (met kleding) bij elkaar en wikkel er een grote stevige elastiek omheen. Stop de kleding in een vuilniszak en sluit het aan de bovenkant af door de trekkoorden om de kledinghangers vast te knopen.

VERHUISTIP #6

Het is altijd spannend hoe goed of hoe snel een verhuizing zal lopen. Pak daarom een weekendtas in met extra kleding, ondergoed, handdoeken en verzorgingsproducten voor je hele gezin voor de eerste dagen na de verhuizing.

VERHUISTIP #7

Verzamel al je waardevolle spullen en bewaar ze samen. Denk ook aan je belangrijke papieren zoals diploma’s, paspoorten, trouwboekje etc. Dit geldt ook voor medicijnen, bewaar ze bij elkaar in een doos. Ben je bang dat je tijdens de verhuizing jouw waardevolle spullen kwijtraakt of uit het oog verliest dan kun je misschien overwegen om ze voor de verhuizing elders te bewaren zoals bij familie of goede vrienden.

VERHUISTIP #8

Witgoed en meubilair zijn vaak het lastigst om te verhuizen en wat nog lastiger is als ze op een hogere etage staan. Je kunt niet altijd alles demonteren en vaak is het groot en zwaar. Bij dit Amersfoorts verhuisbedrijf kunnen ze je adviseren wat de beste plan van aanpak is. Zij zijn gespecialiseerd in het vervoeren van witgoed en grote meubels en gebruiken indien nodig een verhuislift.

VERHUISTIP #9

Bij een verhuizing heb je altijd wel enige hulp nodig. Je moet rekenen op hulp van familie en vrienden als je besloten hebt om zonder hulp van een verhuisbedrijf te verhuizen. Het is daarom verstandig om goed af te spreken wat de verwachtingen zijn. Heb je hulp nodig bij het in en uitpakken, klussen, schoonmaken of het verhuizen? Wees duidelijk zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan en je er uiteindelijk alleen voor staat. Bedenk ook op welke manier je de spullen wilt vervoeren, misschien kun je een busje lenen of misschien moet je er toch wel een huren. Ga na wat de kosten zijn van het huren van een bestelbus en reserveer tijdig.

VERHUISTIP #10

Vraag bij een erkend verhuisbedrijf een offerte aan om erachter te komen of het voordeliger is om verhuizers in te huren. Het kan zijn dat de kosten juist lager uitvallen en de voordelen enorm zijn bij het huren van professionele verhuizers. Verhuisbedrijven hebben teams van professionals die heel goed weten wat ze doen en getraind zijn om goed om te gaan met andermans waardevolle spullen en dat niet alleen, doordat zij de hele verhuizing op zich nemen kun je je richten op andere zaken.

Ben je van plan om binnenkort te verhuizen? Ben je op zoek naar een goedkoop en ervaren verhuisbedrijf en/of wil je meer weten over de voordelen van een verhuisbedrijf? Neem dan een kijkje op de website van dit verhuisbedrijf in Hilversum.

Dit artikel is in samenwerking opgesteld #happyad
Getagd op:

14 gedachten over “10 TIPS VOOR BIJ JE VERHUIZING + GRATIS CHECKLIST

  1. Ik ben het met Sjoukje eens. De laatste verhuizing heb ik ook uitbesteed. Het enige, dat ik deed, was inpakken. Ik heb er zelfs wat extra geld tegenaan gegooid en het verhuisbedrijf kasten en het bed uit elkaar laten halen en ik elkaar laten zetten. De verhuis was heel gauw gebeurd. Alles was verzekerd en ik hoefde niemand lief aan te kijken voor evt. hulp. De volgende keer geef ik de verhuizing weer uit handen.

  2. Tip 6 is inderdaad heel slim. Je weet nooit hoe lang je verhuizing gaat duren. Het is verstandig om een koffer in te pakken en de spullen die je veel nodig gaat hebben hierin te stoppen. Zo ben je goed voorbereid in elke situatie die zich kan voordoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *