ZES GEWOONTES DIE VOOR EEN OPGERUIMD HUIS ZORGEN

ZES GEWOONTES DIE VOOR EEN OPGERUIMD HUIS ZORGEN

Opruimen en schoonmaken hoort bij het leven, bij de een gaat het van een leien dakje en bij de ander kost het – om wat voor reden dan ook – moeite om het huis opgeruimd en schoon te krijgen én zo te houden. Net wanneer je denkt dat je klaar bent, besef je dat het gewoon een never-ending story is.

Door samen met je gezin bepaalde gewoontes te ontwikkelen kun je samen voor een groot verschil in huis zorgen, samen zorg je ervoor dat er minder rommel gemaakt wordt en dat een huis leefbaar en opgeruimd blijft. Een ander voordeel is dat je niet meer zoveel tijd kwijt bent aan het huishouden want je hoeft immers niet meer eerst de rommeltjes hier en daar op te ruimen en weg te werken, je kunt meteen aan de slag met afstoffen, stofzuigen en dweilen.

ZES GEWOONTES DIE VOOR EEN OPGERUIMD HUIS ZORGEN

De volgende 6 gewoontes zijn erg simpel maar waardevol. Door je aan deze regels te houden zorg je ervoor dat het huishouden niet meer zo veel tijd kost en niet meer zo overweldigend aanvoelt.

BED OPMAKEN

Een opgemaakt bed zorgt niet meteen alleen voor een opgeruimde kamer maar het zorgt tevens voor meer rust in je hoofd, je kunt beter tot rust komen en beter slapen.

KLEDING EN SCHOENEN

Rondslingerende jassen, schoenen, sokken en kleding zorgen ervoor dat een ruimte ontzettend rommelig oogt. Vuile, schone, gedragen en ongedragen kleding stapelt zich op – op een stoel, bed of zelfs op de vloer. Leg alles meteen terug in de kast als het schoon is of gooi het anders meteen in de wasmand. Het kost je tijdens het opruimen minder tijd als je hier iedere avond een gewoonte van maakt.

ELKE DAG EEN WASJE DRAAIEN

Draai elke dag minstens één wasje en werk het weg, zo voorkom je aan het einde van de week een hele berg was die je in zijn geheel weg moet werken.

SPULLEN WEGZETTEN

Geef al je spullen in huis een vaste plek, zo kun je makkelijker iets vinden maar ook meteen na gebruik iets weer terug op zijn plek leggen. Zo voorkom je dat je steeds spulletjes hebt liggen die geen vaste plek hebben en in verschillende kamers blijven rondzwerven.

KEUKEN EN WOONKAMER

Om de dag goed te starten kun je de avond ervoor de keuken en woonkamer snel in orde maken. Ruim je salontafel op, zet de kussens weer recht en vouw de eventuele gebruikte plaid. Werk de afwas weg en ruim je aanrecht op, in de ochtend zul je jezelf dankbaar zijn!

METEEN DOEN!

Heb je geknoeid, ben je klaar met koken of eten? Ruim dan meteen alles op en neem de boel meteen af met een nat doekje. De gewoonte van “meteen doen” zorgt ervoor dat je later minder te doen hebt en kleine klusjes niet opstapelen tot een grote schoonmaakklus.

Hoe zorg jij voor een opgeruimd huis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *