VERSCHILLENDE MANIEREN OM JE HUIS LEKKER TE LATEN RUIKEN

VERSCHILLENDE MANIEREN OM JE HUIS LEKKER TE LATEN RUIKEN

Wie houdt er niet van om thuis te komen in een heerlijk ruikend huis. Vooral nu het herfst is zorgt een lekker ruikend huis voor een warm, happy en sereen gevoel. Een aangename geur creëren is tegenwoordig niet meer zo moeilijk, er zijn verschillende manieren om je huis lekker te laten ruiken.

WAXMELTS

Waxmelts zijn kleurrijke waxjes die een parfumrijke geur verspreiden als ze smelten in een brander. Er zijn ontzettend veel geuren en soorten verkrijgbaar, ook kun je verschillende waxmelts  met elkaar combineren waardoor je een geurtje met een persoonlijke tint creëert. Scentchips vind ik persoonlijk een van de lekkerst ruikende waxmelts.

GEURKAARSEN

Kaarsen zorgen niet alleen voor warmte en gezelligheid maar zorgen ook voor een heerlijk aangename geur in een ruimte. Geurkaarsen zijn in alle soorten kleuren en geuren te koop. Je hebt luxe en duurdere merken maar ook hele mooie en betaalbare geurkaarsen.

GEURSTOKJES

De stokjes – die in een fles met geparfumeerde olie zitten – absorberen de olie en verspreiden een aangename geur door de ruimte. Ook geurstokjes zijn in alle soorten en merken te krijgen, de meest bekende, langwerkende en goed ruikende geurstokjes zijn die van Rituals.

LUCHTVERFRISSER

Een lange tijd geleden werden luchtverfrissers alleen gebruikt om luchtjes in de wc te maskeren, tegenwoordig heb je luchtverfrissers voor het hele huis. Met een luchtverfrisser verspreidt je het snelst een heerlijke geur door je huis, wc en badkamer. Helaas blijft het wel minder lang hangen en vervaagt de geur erg snel. Een elektrische luchtverfrisser (werkt op batterijen of elektriciteit) heeft wel een langer effect.

VERSE BLOEMEN

Verse bloemen zoals bijvoorbeeld lelies zorgen voor een heerlijke geur in huis, laat je adviseren door de bloemist welke bloemen het sterkst ruiken (let wel op eventuele allergieën).

GEURZAKJES

Geurzakjes in een ladekast of kledingkast zorgen er niet alleen voor dat je kleding fris ruikt maar verspreidt ook een frisse geur door je kamer. Geurzakjes kun je ook in de gang aan de kapstok hangen. Je kunt ook zelf geurzakjes maken door gedroogde lavendel, bloemblaadjes of potpourri in een klein zakje van stof (bijv. organza) te stoppen en op verschillende plekken in huis te leggen.

WIERROOK

Niet iedereen houdt van wierrook, wierrook ruikt namelijk erg sterk, een voordeel is dat de geur wel erg lang blijft hangen. Er zijn ontzettend veel soorten wierrook te koop, het is wel even uitzoeken welke je het lekkerst vind ruiken.

POTPOURRI

Potpourri bestaat uit gedroogde bloemblaadjes, kruiden en specerijen. Er wordt een etherische olie of ander sterk geurende olie aan toegevoegd. Met Potpourri kun je op een decoratieve manier een langdurige lekkere geur in een kamer creëren. Je kunt de geur van potpourri versterken door er zelf nog wat etherische olie bij toe te voegen.

GOED VENTILEREN

Door te ventileren wordt de vochtige en vervuilde lucht naar buiten afgevoerd en zorg je dat schone en frisse lucht weer binnenkomt. Zet daarom dagelijks alle ramen en deuren (tuin / balkon) open (ook in de winter). Ventileer je huis vooral na het koken, douchen en slapen.

DIY

Ben je om bepaalde redenen niet zo een fan van kaarsen en luchtverfrissers? Probeer dan zelf aan de slag te gaan en maak je eigen geuren met natuurlijke producten, kruiden en etherische oliën. Kook bijvoorbeeld schijfjes citroen, kaneelstokjes en kruidnagel in een pannetje met water. Als het kookt haal je het van het vuur en laat je het afkoelen, een heerlijke herfstgeur zal je tegemoet komen.

TIPS

  • Zorg altijd voor goede ventilatie bij sterke geuren en dampen.
  • Wees voorzichtig met het gebruik van kaarsen en branders, laat ze nooit onbeheerd achter.
  • Heb je last van nare of vervelende geuren in huis, ga dan op zoek naar de oorzaak (denk aan de vuilnisbak, afvoerputjes, badkamer, wc, koelkast, mandjes van je huisdier etc.).
  • Door het bakken van iets lekkers zorg je ook voor een heerlijke geur in huis!
Getagd op:

2 gedachten over “VERSCHILLENDE MANIEREN OM JE HUIS LEKKER TE LATEN RUIKEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *