BACK TO SCHOOL 2018

BACK TO SCHOOL 2018

Voor een deel van Nederland is de zomervakantie weer bijna tot een einde gekomen, de eerste kinderen gaan weer naar school!  Je wilt als ouder niets liever dan het nieuwe schooljaar fris en fruitig inluiden en de eerste schooldag soepel laten verlopen want de eerste schooldag is niet alleen erg speciaal maar ook vooral spannend.

Hoe zorg je ervoor dat de overgang van een lange vakantie en weer terug naar school gaan soepel verloopt? Hierbij mijn tips om het schooljaar goed te beginnen.

SLAAPRITME OPBOUWEN

Begin een week van te voren met het invoeren van vaste (en normale) bedtijden. Door het invoeren van een nieuw slaapstructuur krijg je het ritme van op tijd naar bed gaan weer onder controle. En niet alleen kinderen moeten weer in het juiste ritme komen, ook ouders moeten een goed slaapritme opbouwen voor een goede nachtrust.

AVOND ERVOOR VOORBEREIDEN

Bepaal voor jezelf wat je alvast kunt voorbereiden voor de volgende dag. Zoek samen met je kind een outfit uit en leg de schooltassen en lunchboxen alvast klaar.

SPANNING

Probeer uit te zoeken wat je kunt doen om de spanning bij je kind te beperken. De avond voor de eerste schooldag is namelijk de meest spannende avond. Veel kinderen vallen moeilijk in slaap, de een is overenthousiast en de ander heeft extra geruststelling nodig.

EERSTE SCHOOLDAG

Maak je kind een half uur eerder wakker dan normaal. Zo zorg je ervoor dat je genoeg tijd hebt voor “extra dingen” zoals een uitgebreid ontbijtje en voor het schieten van foto’s. Ook heb je speling voor onverwachtse zaken zoals een beker die omvalt of een dwarse kleuter die plots besluit om niet naar school te willen gaan.

Nog meer back to school tips lezen? Klik dan hier voor een eerdere versie

BACK TO SCHOOL TIPS

Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *