ROZEN EEN KLEUR GEVEN

ROZEN EEN KLEUR GEVEN

Afgelopen weekend heb ik uit mijn vaders tuin witte rozen geplukt. Alhoewel ik ze in eerste instantie al erg mooi vond, bedacht ik me opeens dat ik een tijdje geleden iets voorbij zag komen op facebook. Regenboogrozen! Je kunt met kleurstof witte rozen (en waarschijnlijk ook andere soorten witte bloemen) een kleurtje geven. Nu kun je natuurlijk al verschillende kleuren rozen krijgen bij de bloemist, maar het is best een leuk idee om jouw rozen jouw favoriete kleurtje te geven. Vooral als je bijvoorbeeld een feestje hebt en je jouw rozen in de kleur van jouw thema zou willen hebben.

Knip je rozen tot ongeveer 20 a 25 cm kort. Snijd op de juiste manier de bladeren er af. Meng voedingskleurstof (in de vorm van poeder – vloeibaar kan ook natuurlijk) met water, hoe donkerder de kleur er uit ziet hoe beter! Snijd de onderkant van de stengel door tweeën en laat het een nachtje in de kleurstof staan . Ik had mijn rozen in de avond in de kleurstof gezet en had de volgende ochtend al meteen resultaat!

Wil je een roos met 2 kleuren? Snijd dan de stengel ongeveer vanaf het midden naar beneden door tweeën en zet de ene helft in een beker met kleurstof en de andere helft in een andere gewenste kleur. Wil je een regenboogroos, snijd de stengel dan door drie of zelfs door vier.

BRON AFBEELDING: GOOGLE

mandjerozen

Ik heb het 2 keer geprobeerd. De eerste keer had ik het een nachtje laten staan. Het resultaat was vrij donker gekleurde rozen. In de ochtend heb ik opnieuw witte rozen gekleurd en hield gedurende de dag de kleur in de gaten. Zo kon ik ze bij de gewenste kleur er op tijd uit halen (de licht gekleurde rozen op de foto).

rozenbladeren

Je kunt dus nu ook je eigen rozenbladeren in de kleur van jouw thema maken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *