CITYTRIP MELILLIA

CITYTRIP MELILLIA

Zo nu en dan plannen we een citytrip naar Melillia, een Spaanse exclave – een stukje Europa in Afrika! Melillia zit bij Nador en ligt tegen de Middelandse Zee. Nu is het voor ons niets speciaals en bevinden we voor ons gevoel ons nog steeds op Marokkaans grondgebied.Ondanks dat we “Europeanen” zijn, is het passeren van de douane toch een hele spannende gebeuren.  Het is altijd afwachten wat voor sfeer er hangt rondom de douane van Marokko en Spanje. De ene keer tref je brommende Spaanse douaniers en de andere keer zijn ze vriendelijk.

Afgelopen weekend zijn we dus weer eens naar Mellilia geweest. Traditiegewijs doen we altijd onze boodschappen bij de Lidl. We zijn bekend met de producten van de Lidl waardoor het een vertrouwd gevoel geeft, we hebben natuurlijk genoeg supermarkten in Oujda maar je moet het zien als een 2 vliegen in een klap tripje. Het is én een gezinsuitstapje én we halen meteen onze vertrouwde boodschappen.

Ik kan Melillia natuurlijk niet verlaten zonder even te winkelen, er is altijd wel iets leuks te vinden en wederom tref je vertrouwde winkels zoals de ZARA, Benneton en Claire’s.  Ook heb je winkels met Chinese eigenaren, een soort Action look a like producten/prulletjes met ook vooral spul uit China. Deze winkels staan ook altijd op mijn lijstje om bezocht te worden. Ik vind het heerlijk om er altijd even te snuffelen.

 

1

Koopjes van de meiden uit de Claire’s. De meiden konden even hun gang gaan. Lipssmacker? Ik had er in ieder geval nog nooit van gehoord, zij kenden het wel!

2

En dit komt uit mijn favoriete Chinese winkeltjes. Laatst vroeg ik me af of waar ik mini-wasknijpers zou kunnen vinden in Oujda, zie ik ze gewoon in Mellilia. Meteen meegenomen dus, ook de metalen knijpers vond ik handig en erg leuk! In een hele leuke hobbywinkel trof ik washi-tape! Het stond al op mijn lijstje voor de eerst volgende die uit Nederland zou komen, nu kan ik er alvast mee aan de slag. Je kunt het misschien niet goed zien maar dat zwarte achter is een zakje met schuifspelden die vast zitten aan een elastiekje. Mijn dochters keken laatst naar een Youtube filmpje, daar werd het gebruikt voor een kapsel. Wat vinden jullie van Simsim zijn nieuwe halsband, het staat hem zo ontzettend stoer! Ik liep tegen een ladeverdeler aan, ik moet er alleen nog achter komen of het wel praktisch is, dus deze week even uitproberen.

zara

Bij de ZARA realiseerde ik me dat mijn kinderen de kledinglijn van ZARA ontgroeid zijn! Ze zijn te oud voor de ZARA kinderkleding. Best jammer want vind de kinderkleding van ZARA toch best wel mooi, mijn kinderen moeten niets meer hebben van al die snoezige outfits. Stom eigenlijk dat ze de kleding voor de wat oudere kinderen niet een beetje aanpassen, een tiener wilt echt niet in dezelfde kleding lopen als die van een vierjarige.  Helaas is de kledinglijn van de andere afdelingen weer net te groot. Deze polo’s konden nog net door de beugel en pasten precies goed.

9

4

5

7

8

14

Even ouderwets naar de markt!

11

Op de terugweg eten we altijd vis in Cap d l’eau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *