OKTOBER

OKTOBER

Het is oktober, op de een of andere manier mijn lievelingsmaand. Ik weet eigenlijk niet precies waarom, misschien omdat ik toch een herfstmens ben. Officieel begint de herfst op 21 september maar voor mijn gevoel en voor het gemak koppel ik herfst aan oktober. Ik hoor je al denken, huh hoe kun je nou van de herfst houden, de zomer is toch juist super? De zomermaanden zijn inderdaad ook fijne maanden maar toch vind ik oktober het begin van de gezellige maanden.

De dagen worden weer wat korter, dus zijn we wat meer thuis. Het moment om het weer thuis gezellig te maken, de kaarsen kunnen weer aan (in de zomer steek ik op de een of andere manier binnen geen kaarsen aan – het was dan hier ook echt bijna dagelijks tegen de 40 graden) en de plaids komen tevoorschijn waar je je lekker onder kan nestelen op de bank met een warm drankje (chocomelk).

Ik woon niet meer in Nederland maar het straatbeeld vond ik altijd gezellig. De blaadjes vallen van de bomen, geleidelijk aan zie je de bomen veranderen. Toen de kinderen jonger waren, raapten ze kastanjes en eikels en zochten ze naar mooie gevallen blaadjes. Ook de straatverlichting en de lichtjes her en der tijdens het winkelen vind ik erg gezellig.

Het klinkt misschien een beetje raar, maar na een paar maanden zomerkleding en zomerschoenen gedragen te hebben mis ik toch de lagen kleding. Een leuke blouse met een dikke vest of een trui. Ik ben een echte vestjesmens en ook mis ik mijn sjaaltjes en mijn laarsjes, vorige week had ik gewoon mijn laarsjes (34 graden) aangedaan omdat ik dat zo gemist had. Ik houd van donkere kleuren: zwart, bruin en donkerblauw, deze kleuren horen er weer bij. En wat ik natuurlijk niet mag vergeten zijn de pantoffels, ook die mogen straks uit de kast!

Nou ja, jullie lezen het al. Ik kijk er al naar uit, vinden jullie de herfst ook zo een leuke jaargetijde?

Getagd op:

Eén gedachte over “OKTOBER

  1. Ik kan me goed voorstellen dat de herfst ouderwetse gezelligheids-gevoelens bij je oproept. Dat heb ik ook! Ik houd van een mooie nazomer. Met die prachtige gouden bladeren. Wel grappig, dat jij laarsjes aantrekt. Ga je ook nog pepernoten bakken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *