KEUKENGEHEIMEN: TIPS VOOR EEN SCHONE KEUKEN TIJDENS HET KOKEN

5

Koken in een schone keuken zorgt voor meer plezier tijdens het koken. Zorg daarom voor een opgeruimde aanrecht, een lege gootsteen en een leeggeruimde vaatwasser. Zo kun je alle gebruikte spullen/keukengerei afwassen of meteen in de vaatwasser stoppen. Een lege gootsteen is uit hygiënisch oogpunt ook erg belangrijk omdat je tijdens het koken het vlees en groenten dient te wassen.

2

Ben je een gerecht aan het maken met verschillende ingrediënten? Leg dan alle ingrediënten alvast klaar en snijd de groenten die je zult gebruiken voor zover dit kan. Je hebt misschien wel diverse schaaltjes nodig maar dit heb je zo weer afgewassen als je klaar bent. Gebruik bij het schoonmaken en snijden van de groenten een schaal voor afval.

1

Ben je wat uitgebreider aan het koken? Vul je gootsteen met een sopje, zo kun je alles erna meteen afwassen. Ik heb bijvoorbeeld de gewoonte om meteen een mes of snijplank af te wassen na gebruik en weg te stoppen omdat ik het toch niet meer gebruik.

3

Heb je geknoeid? Maak het dan meteen schoon, anders zul je moeite moeten doen om de opgedroogde gemorste saus weer weg te krijgen.

Is je pannetje opgezet en is alles aan het koken? Ruim dan terwijl je eten lekker aan het pruttelen is al hetgeen wat je uit de kast getrokken hebt op, zet alles weer terug op zijn plek en was al je gebruikte spullen/keukengerei af en droog het meteen hierna af. Ga ook nog met een doekje over je aanrecht heen.

Terwijl je het eten aan het bereiden was heb je dus meteen kunnen zorgen voor een opgeruimde keuken, na het eten hoef je alleen nog hetgeen wat gebruikt is tijdens het eten in de vaatwasser te stoppen of af te wassen. Je kunt nu zorgeloos aan tafel en genieten van je maaltijd!

6

 

Getagd op:

4 gedachten over “KEUKENGEHEIMEN: TIPS VOOR EEN SCHONE KEUKEN TIJDENS HET KOKEN

    1. Ja ik kan ontzettend chagerijnig worden van een rommelige keuken, bleugh! En raar maar waar als ik begin te koken in een rommelige keuken dan is het echt niet te eten haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *