#INSTA-KIEKJES WEEK 9

#INSTA-KIEKJES WEEK 9

Mijn blog bestaat een jaar! Je kon lezen hoe het begon en waarom het happy organized home heet, over afgelopen jaar en hoe het nu een jaar later er voor staat.

1

Ik had nog kartonnen tulband-bakvormen liggen, ik had ze een tijdje geleden gekocht en heb ze nu eindelijk gebruikt tijdens het bakken. De cakejes waren goed gelukt, de kinderen konden na schooltijd lekker genieten van een vers gebakken cake.

2

Dinsdag heb ik de huishoudkaarten aangepast en gepubliceerd, een handig systeem in het huishouden namelijk kaartjes met alle mogelijke klusjes per ruimte. Zo weet elk gezinslid in huis wat er in elke ruimte moet gebeuren, je kunt ze nog steeds downloaden, mocht je dit gemist hebben.

3

Afgelopen donderdag bereikte ons het trieste nieuws dat de tante van mijn man plots overleden is, een heftige en emotionele mededeling die je dan krijgt. Het is moeilijk te bevatten hoe snel het kan gaan. Nu ik in Marokko woon, ervaar ik de familiebanden op een andere manier als toen ik op vakantie kwam, je creëert toch met iedereen een band. We zijn er snel naar toe gegaan en hebben in de moskee salat djanaza (gebed voor  de overledene) gebeden, ze werd diezelfde middag begraven, moge Allah haar graf verruimen en verlichten en haar geliefden geduld schenken…

4

Bakjes en mandjes! Mijn oplossing om alles netjes op te kunnen bergen. In het begin is het even wat werk maar echt waar, dit systeem hanteer ik al zo lang in mijn opberghok en het staat precies nog zo. De kinderen weten waar ze iets kunnen vinden, mijn man weet waar hij iets kan vinden en het allerbelangrijkste: ze weten allemaal waar ze iets terug moeten leggen.

5

Zaterdag zijn we naar Melilla geweest, een Spaanse exclave bij Nador. We winkelen wat en doen onze boodschappen bij de plaatselijke supermarkten zoals o.a. bij de Lidl. Niet iedereen kan de grens over, alleen de bewoners van Nador, mensen met een visum of een Europees paspoort.

6

Vinden jullie deze notitieboekjes ook niet geweldig! Ik vind ze super en ze zijn van de ZARA super maar heb me  in kunnen houden, ik ben namelijk notitieboekjes-verslaafd, ik kan ze blijven kopen zonder ze ook echt nodig te hebben. Wie weet voor de volgende keer, voor nu heb ik genoeg notitieboekjes in huis die ik gebruik.

7

Onze vrienden in Oujda hebben een dochtertje gekregen, we zijn erg blij voor ze, gefeliciteerd met jullie nieuwe aanwinst, ze is echt prachtig! En ondanks dat ze in Marokko wonen, kregen we volgens de Nederlandse traditie “beschuit” (koekjes) met roze muisjes.

8

Dit was weer een glimp van mijn week. Schroom niet om mijn instagram account te bezoeken en mij te volgen https://www.instagram.com/happyorganizedhome/

Getagd op:

2 gedachten over “#INSTA-KIEKJES WEEK 9

  1. Wat grappig dat je daar ook gewoon lekker naar de Lidl kunt! Die notitieboekjes zien er inderdaad erg leuk uit. Haha herken het wel, wil ze ook vaak kopen maar bedenk dan dat ik er al genoeg heb.

    1. Jaaa het klinkt raar maar het is inderdaad erg fijn dat we onze vertrouwde winkeltjes kunnen bezoeken en zo ook dus de Lidl lol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *