#INSTA-KIEKJES WEEK 21

#INSTA-KIEKJES WEEK 21

Het aftellen is begonnen – Allahoemma balighna Ramadan ? – Ramadan is de maand van doelen stellen en die ook behalen, een maand van veranderingen en een maand van perfectie. We zijn vaak geneigd om in de Ramadan onze slechte gewoontes “te bevriezen” om ze vervolgens weer na de Ramadan op te pakken. Verander jezelf niet alleen voor de maand Ramadan maar laat die veranderingen het begin zijn voor een nieuwe hoofdstuk in je leven, Allah de Verhevene zegt in de Qor-aan: Voorwaar, Allah zal (de goede toestand van) een volk niet veranderen, totdat zij het zelf veranderen (Soerat ar-Ra’d vers 11). Laat je nooit wijsmaken dat het te laat is voor veranderingen, wat hoe groot onze zondes ook zijn – onze zielen kunnen we altijd reinigen zolang we nog ademen. Tel je zegeningen, geniet van al het moois hoe klein het ook mag zijn en maak er een mooie week van.

2

Dinsdag hebben we voor het eerst een temperatuur van 40 graden gehad. Het was warm, erg warm, heet, heel erg heet, we moesten er echt weer aan wennen! In Oujda kan het zeker oplopen tot 43 graden, erg lekker natuurlijk maar soms ook een beetje te warm.

3

Een cadeautje uit Turkije: verse baklava uit Istanbul, het was ontzettend lekker en heb er dus ook echt van genoten!

4

In Marokko moet je voor alles de tijd nemen… zo ook voor tanken. Het is trouwens niet zo druk omdat het spotgoedkoop is – het is gewoon altijd zo druk hier!

5

Afgelopen vrijdag bevond ik me weer voor het eerst sinds jaren onder scouts (we hadden scoutingactiviteiten op de school van mijn kinderen). Tig jaren geleden was ik leidster bij de eerste en enige moslimscouting in Nederland “Ibn batutta” – een van de beste en leukste tijden in mijn leven.

6

Hebben jullie al mijn facebook pagina geliked? Ik zou het erg tof vinden als je het zou willen liken, en voor degenen die het al geliked hadden: toppie!    

7

Ik vond het erg spannend om mijn Ramadanplanner met jullie te delen. Ik had geen idee dat het zo snel en goed gedeeld zou worden, Alhamdullilah! Ik ben Allah daar dankbaar voor en vraag tegelijkertijd om mijn intentie zuiver te houden. Inshaa Allah zal het jullie en mij in deze Ramadan helpen om kostbare tijd wat beter in te plannen!  Ik wil iedereen bedanken voor alle berichtjes vol lieve woorden en steun, ik doe het echt graag met veel plezier want ook ik loop natuurlijk tegen een heleboel zaken aan als moeder en echtgenote en ik weet zeker dat ik niet de enige ben.           
7

We zijn weer een supermarkt rijker in Oujda , in de wijk Qods staat nu Acima! Marokko heeft wat supermarkten betreft een heel ander systeem als hoe we die in Nederland kennen. Een nieuwe supermarkt is dus dan altijd een echte aanwinst voor een stad. 

Ik hoop dat jullie dat jullie ook een fijne week achter de rug hebben,  schroom niet om mijn instagram account te bezoeken en mij te volgen https://www.instagram.com/happyorganizedhome/ dit lijkt me namelijk erg leuk!

Getagd op:

2 gedachten over “#INSTA-KIEKJES WEEK 21

    1. Ja Acima is open (achter het nieuwe ziekenhuis bij clinique Badr), vind het best ver en als ik toch in Qods zou zijn dan ga ik liever naar de Carrefour. Ja vond het ook erg leuk, moest even goed kijken of jij het wel was lol. Ik vind het een ontzettende fijne winkel met goede service, die 2 andere aan de overkant vind ik altijd wat minder, bij “le7lo” kan ik altijd op mijn gemak alles bekijken en aanraken zonder dat ze je steeds achterna lopen. Het is er wel altijd gigantisch druk (gisteren toevallig niet) mashaa Allah.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *