#INSTA-KIEKJES WEEK 19 – 20

#INSTA-KIEKJES WEEK 19 – 20

Het is maandag dus tijd om mijn instagramfoto’s te delen met jullie. Na wat regenbuien gehad te hebben begint het nu al aardig wat warm te worden in Oujda, we hebben echt zomerweer!

1

Regen. Elk druppel telt, wie heeft ons eigenlijk aangeleerd om te klagen over regen? Regen is een moment van Barmhartigheid en een kans en moment om een smeekbede te verrichten omdat een doua tijdens regen wordt verhoord, de profeet (vrede en zegeningen zij met hem) heeft gezegd: “er zijn twee die niet afgewezen zullen worden: de smeekbede op het moment van de adzan/oproep (tot het gebed) en wanneer het regent” en Allah de Verhevene zegt in de Qor-aan: En wij zonden gezegend water uit de hemel neer. En Wij brachten daarmee tuinen voort, en granen die geoogst worden. 10) En hoge dadelpalmen, met opeengestapelde trossen. 11) (Als) levensonderhoud voor de dienaren. En wij brachten daarmee een dood land tot leven (…) (Soerat Qaaf vers 9 -11). Treur niet als het regent maar kijk uit naar de zonneschijn die erna volgt en vergeet nooit dat elke regendruppel een smeekbede is

2

Je kunt nu bijna overal geweldig servies vinden, waar ik kom zie ik wel iets wat ik graag zou willen hebben maar ik laat het maar voor wat het is, ik heb gewoonweg geen opbergruimte voor een nieuwe set. Deze mintgroene vind ik trouwens super!3

Ik vind het altijd jammer dat er vaak wordt gedacht dat in islamitische landen geen ruimte is voor anders gelovigen. Deze kerk in Oujda staat n.b. naast een moskee midden op de boulevard en zo heb je tig synagogen en kerken in Marokko4

Oujda!

5

Een ontzettende leuke middag gehad,  ik heb twee nieuwe dames leren kennen die ook in Oujda wonen en een collega blogger die hier op vakantie is…het was gezellig dames!

6

Eindelijk klaar met mijn ramadanplanner voor aankomend Ramadan, ik zal het inshaa Allah z.s.m. op de blog zetten Allahoemma balighna Ramadan

7

Onze ramadanhoek van vorig jaar, op www.happyorganizedhome.nl kun je alle ramadan gerelateerde artikelen via de zoekfunctie terug vinden

8

Voor de wat oudere kinderen…

9

Op de markt! Het is nu ook echt officieel warm, ik smelt!!

10

Het is weer watermeloentijd!! Heerlijk verkoelend, ik vind ze trouwens altijd wel mega groot waardoor het mijn halve koelkast in beslag neemt maar desondanks heb ik er toch een genomen

11

Aruba mokken in Marokko!! Ik vind ze geweldig!

Ik hoop dat jullie dat jullie ook een fijne week achter de rug hebben,  schroom niet om mijn instagram account te bezoeken en mij te volgen https://www.instagram.com/happyorganizedhome/ dit lijkt me namelijk erg leuk!

Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *