HUISTOUR: MIJN THEE/KOFFIEHOEKJE

HUISTOUR: MIJN THEE/KOFFIEHOEKJE

Een koffie/theehoek? Wat is daar nou zo speciaal aan? Je zet toch gewoon een waterkoker op je aanrechtblad, een koffiezetapparaat ernaast en that’s it. Je mokken zitten in de ene kast, je suiker in de andere kast en je opent weer een andere kast om op zoek te gaan naar je theezakje of koffie.
Om eerlijk te zijn de waterkoker en de koffieapparaat waren een doorn in mijn oog. Mijn waterkoker kon alleen naast mijn kookplaat, daardoor zat mijn waterkoker vaak onder de vetspetters en ik had gewoon het liefst een leeg aanrechtblad. Als een echte theeleut heb ik een waterkoker nodig, wegstoppen in de kast en weer tevoorschijn halen als ik thee wil maken, is dus niet handig. Ik kan zo ontzettend genieten van mijn theetjes, mijn waterkoker en theezakjes verdienen alleen al daarom een mooi plekje. Een thee/koffiehoekje leek me dus ideaal, je hebt alles bij elkaar op 1 plek en het ziet er ook nog eens uitnodigend en gezellig uit.

Je kunt het eigenlijk zo gek maken als je wilt. Het kan ook gewoon op je aanrecht als je de ruimte er voor hebt maar je kunt er ook een keukentrolley of een andere losse meubel voor gebruiken, of eventueel een stevige plank aan je keukenwand plaatsen. Ik heb 2 Expedit vakkenkasten van de Ikea naast elkaar staan. Zoek al je benodigdheden bij elkaar, dit is uiteraard voor iedereen anders – de een gebruikt nét iets meer voor een goede koffie dan de ander – en maak het af met leuke accessoires. Creëer je eigen stijl, misschien houdt je van vintage blikken of juist van landelijke glazen potten. Ik weet zeker dat de meeste een favoriete kopje of mok hebben, die verdient natuurlijk ook een ereplek. En vergeet natuurlijk je koektrommel niet!

 

koffiehoek1

 

koffiehoek4

 

koffiehoek

 

14 gedachten over “HUISTOUR: MIJN THEE/KOFFIEHOEKJE

  1. Salam, ik vind het zo een tof idee hoe je het hebt hebt bedacht om de IKEA kasten te gebruiken voor je thee/koffiehoekje?. Mijn echtgenoot is echt een koffieleut en ik weer een theeleut, loll. Doordat ik een kleine keuken heb – echt een kleine keuken – leek mij dit echt een gaaf idee om te doen. Ik zou alleen graag willen weten hoeveel vakken er zitten in de Expedit kasten? PS: dit is de eerste keer dat ik over je website heb gehoord en tot nu toe ben ik echt enthousiast erover. KEEP THE GOOD WORK!!??.

  2. Zo leuk en knus! Ik heb helaas geen plekje in de keuken voor een theekoffiehoekje. Ik heb zo weinig plaats in de keuken dat mijn koffiezetapparaat op de wasmachine staat xD

    1. Gewoon op je wasmachine een koffiehoek maken dus lol, nee dat zal waarschijnlijk niet werken, misschien kun je een plank hangen net boven de wasmachine, dan staat het allemaal wat stabieler.

  3. Ik vind het er zo mooi en gezellig uit zien! Aan de ene kant zou ik dit ook wel willen maar ik hou ook weer van minimalisme. Zo min mogelijk zodat ik het makkelijk kan schoonmaken. Ik heb het een tijdje gehad maar het werd alleen maar vies door het vet en de stof. Ik heb geen andere plek in de keuken helaas.

    1. Ik houd ook van minimalisme om eerlijk te zijn, nu is mijn aanrecht leeg en dat vind ik erg prettig idd (haha gewoon om minder schoon te hoeven te maken dus). Ook staan de apparaten wat verderop, dus nu geen last meer van vetspetters (werd gek van dat geboen).

  4. Ik ben echt serieus gek op je servies!! Vind alles erg mooi! Ik heb nu geen plek voor een coffee corner in mijn keuken maar als we ons huisje in marokko eenmaal hebben zal ik alles mooi ta9lidi inrichten in sha Allah.

    1. In Marokko kun je alles vinden, ik verklaar mezelf nog steeds voor gek dat ik vanuit NL servier heb mee lopen slepen. Je hebt hier ontzettende mooie dingen. Inshaa Allah gaat het je lukken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *