HAPPY ORGANIZED HOME BESTAAT 1 JAAR!

eenjaarbloggen

Een moment waar ik toch even bij stil wil staan en met jullie wil delen. Een jaar geleden had ik besloten dat ik toch voor een blog wilde gaan, en publiceerde ik mijn eerste artikel. Hiervoor had ik met mijn kinderen een facebook pagina geopend waarin we onze knutselwerken lieten zien en al hetgeen waarmee we bezig waren. In de loop der tijd vond ik dat ik toch maar voor een website wilde gaan, een blog dus.

Om eerlijk te zijn kende ik bijna of eigenlijk nauwelijks Nederlandstalige bloggers. Zo nu en dan kwam ik wel eens op een blog die ik tijdens een zoektocht naar iets – op pinterest bijvoorbeeld – tegenkwam. Nu een jaar later ken ik er al wat meer, begrijp ik wat beter hoe de bloggerswereld in elkaar zit en leer ik dagelijks weer iets nieuws bij.

HET BEGIN

Het was even wikken en wegen of ik voor een blogspot account ging of een wordpress. Ik koos toch maar voor blogspot omdat het gewoon makkelijker was en ik binnen no time mijn site in elkaar had gezet. Het kostte me natuurlijk wel flink wat uren want ik wilde mijn lay-out zelf maken i.p.v een kant en klare template te gebruiken dus moest ik me goed verdiepen in de codes. Ik vond het ontzettend leuk om na jaren weer mijn hobby op te pakken: uitzoeken waar de html codes ook al weer voor stonden, ontdekken wat widgets zijn en heel veel handige tools uitproberen.

Toen ik klaar was en mijn blog verspreidde kwam het spannende gedeelte: zou ik überhaupt lezers trekken? Uiteindelijk wil je natuurlijk wel dat iemand je blog bezoekt en leest. Dit bleek gelukkig goed te zitten, al heel snel zag ik het aantal bezoekers groeien wat mij motiveerde om een maand later toch voor een .nl domein te gaan. Heel toevallig ontdekte ik ook nog eens dat al mijn artikelen eigendom zouden blijven van blogspot (Google) en zonder enig inspraak konden ze zelfs mijn blog verwijderen. Dit vond ik een beetje jammer voor mijn harde werken dus voor mij nóg meer motivatie om voor een domeinnaam te gaan en over te stappen naar wordpress.

12800343_1538013503164511_1833036289306944884_n

WAAROM HAPPY ORGANIZED HOME

Happy staat voor Farah, mijn naam. In het Arabisch betekent mijn naam vreugde, blijdschap en alle synoniemen die onder dit woordje passen, Happy vond ik dus wel toepasselijk. Organized staat voor mijn “obsessie” om altijd een oplossing te willen verzinnen voor een huishoudprobleem oftewel een rommelprobleem, ik ben constant bezig met het verzinnen hoe het makkelijker en beter kan. Een opgeruimd huis en leven zorgt voor veel rust in huisEen kast die altijd bijvoorbeeld op zijn kop staat, los ik op door mandjes te gebruiken, zo blijft het netjes en overzichtelijk voor een lange periode en heb ik er geen omkijken meer na. Home staat voor alles wat met het (gezins)leven te maken heeft en met name die van mij, zoals mijn emigratie naar Marokko bijvoorbeeld.

Dat ik mijn blog zo genoemd heb, wil natuurlijk niet zeggen dat het bij mij er elke dag op en top uitziet. Integendeel, inspiratie voor mijn artikelen ontstaan zelfs weleens door dingen die bij mij juist misgaan in het huishouden.

AFGELOPEN JAAR

Halverwege 2015 begon ik het ontzettend druk te krijgen, ik liet mijn blog daarom op bepaalde hectische momenten voor wat het was en nét wanneer ik me weer volledig wilde storten op mijn blog, kwam er wéér iets tussen. Ook tijdens emotionele gebeurtenissen zoals het overlijden van mijn beide oma’s koos ik er voor om even een pauze te nemen. Na het overlijden van mijn oma afgelopen januari, ben ik nog even uit de running geweest, hierna is het goed gekomen en plaats ik weer dagelijks een artikel.

Ik moet toegeven dat het best een flinke klus is om dagelijks voor een artikel te zorgen. Waarom ik besloten had om elke werkdag een artikel te plaatsen weet ik eigenlijk niet meer, ik denk uit enthousiasme. Mijn doel was namelijk niet om geld te verdienen met een blog of om samenwerkingen met bedrijven aan te gaan, integendeel ik wist niet eens dat dat kon! Ik had dus daarom voor mezelf besloten om de lat niet hoog te leggen, het is natuurlijk altijd mooi om te zien hoe dagelijks mijn bezoekersaantallen groeit maar voor mij was het ook vooral belangrijk dat ik het bleef zien als een leuke bezigheid zonder verplichtingen.

EEN JAAR LATER

Al met al moet ik zeggen dat ik ontzettend blij ben dat mijn blog groeit. De statistieken liegen er niet om en daar ben ik jullie dankbaar voor want zonder jullie houdt het natuurlijk op. Het is erg bemoedigend als je weet dat er mensen zijn die mijn artikelen lezen en zelfs weer terugkomen. Dit is alle tijd die ik in een artikel steek de moeite waard want ik moet immers tijdens het reilen en zeilen van mijn huishouden en alles wat ik er naast doe, tijd vrij zien te maken om een artikel te schrijven en foto’s zien te maken.

Mijn streven voor nu is om mijn best te doen om meer actuele artikelen te produceren, mijn website wat op te pimpen en nog meer leuke dingen te verzinnen voor mijn blog.

Dank jullie wel!

 

Getagd op:

17 gedachten over “HAPPY ORGANIZED HOME BESTAAT 1 JAAR!

  1. Jouw blog staat in mijn Favorieten balk. Ik ben er dus regelmatig te vinden. Ik ben super fan van je en heb veel aan je artikelen. Ga vooral zo door en moge Allah je zegenen. Xxx

  2. Gefeliciteerd! Ik dacht dat je al veel langer bezig was en ik zocht echt of er een archief was maar ik kwam dus idd niet ver. SubhanAllah. Echt een leuke blog en je layout is goed hoor!

  3. Assalaamu alaykum! Gefeliciteerd met je eerste jaar. Ik ben vorig jaar je blog tegen gekomen ergens rond de zomer en eigenlijk steeds terug blijven komen om te kijken of er updates waren. Ik vind dat je leuk schrijft en creatief bent. Je inspireert en geeft een andere kijk op bepaalde dingen. Hoe je woont in Marokko en je inrichting vind ik echt geweldig. Ik ben namelijk niet zo weg van de Marokkaanse huizen en faciliteiten. Door jou zou ik het nog best wel eens kunnen overwegen ooit te emigreren. Wa Allaahu a’lam. Ik hoop dat je er nog veel plezier in zal blijven houden in shaa Allaah. Ik kijk uit naar de volgende artikelen. (No pressure :p) Allaahumma barik! Veel liefs

    1. Wa alaikoem assalaam, een ontzettende lieve reactie! Daar doe ik het voor, anderen proberen te inspireren, ik ben erg blij met jouw reactie Baarakalhoe fiekie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *