KRUIDVAT GEZICHTSREINIGINGSBORSTEL

KRUIDVAT GEZICHTSREINIGINGSBORSTEL

Een gezichtsreinigingsborstel leek me wel een handig hulpmiddel om mijn gezicht wat dieper te reinigen. Tijdens mijn zoektocht ontdekte ik verschillende soorten met verschillende prijzen. De prijzen varieerden van redelijk tot heel prijzig. Ik vond het best lastig om te bepalen welke gezichtsreinigingsborstel het beste zou zijn en dat niet alleen, had ik het er wel voor over om veel geld uit te geven aan een dure gezichtsreinigingsborstel. In principe heb ik geen complexe huid noch draag ik make-up en ik vroeg mezelf ook af of ik wel genoeg discipline zou hebben om het consequent te zullen blijven gebruiken?

Het antwoord was nee, ik was eigenlijk niet van plan om een dure gezichtsreinigingsborstel aan te schaffen. De goedkoopste die ik het eerst tegenkwam was de Olaz Regenerist. Om eerlijk te zijn vond ik deze gezichtsreinigingsborstel (na het testen in de winkel) niet zo bijzonder. Uiteindelijk ontdekte ik het Kruidvat Purifying Cleansing System (Kruidvat Skin Science Reinigingssysteem). Het was nieuw in hun assortiment en kon eigenlijk nog geen review vinden op internet. De prijs (€17,99 ) maakte dat ik het de moeite waard vond om het uit te willen proberen en mee te nemen. Ik plaatste eind november een foto van mijn aankoop op instagram en kreeg verschillende reacties met de vraag of het wel de moeite waard was om het te kopen en of het een geschikte gezichtsreinigingsborstel is.

In de doos zit naast de borstel met kapje een houder, een oplader en een gebruiksaanwijzing. Het eerste wat me opviel is dat het veel weg heeft van een elektrische tandenborstel. In principe is dat niet erg want op reis kun je het makkelijk kwijt in een toilettas.

6

Deze gezichtsreinigingsborstel werkt niet op batterijen, maar heeft een accu die je op moet laden. Om het op te laden moet je de onderkant van de borstel los draaien, zo kun je de oplader in de borstel stoppen. Bij aankoop moet je de gezichtsreinigingsborstel eerst 24 uur opladen. Eenmaal opgeladen kun je het vrij lang gebruiken zonder het steeds op te moeten laden. Ik heb het na twee maanden gebruikt te hebben (niet consequent elke dag gebruikt) weer moeten opladen.

4

De Skin Purifying Cleansing System werkt enkel op 1 stand en heeft maar één aan en uit knopje (zoals een elektrische tandenborstel). Ook zit er geen timer op, je moet de tijd zelf in de gaten houden.

De gezichtsreinigingsborstel gebruik je in combinatie met een gezichtsreiniger en water. Kruidvat heeft een hele Skin Science verzorgingslijn waaronder ook een cleanser. Zelf gebruik ik Marokkaanse zeep met argan: sabon beldi, een exfoliërende zeep. Ik gebruik mijn borstel het liefst (bijna altijd) tijdens het douchen (waterproof), ik maak het nat en smeer er wat sabon beldi op.

De haartjes van de borstel zijn zacht maar wel stevig en door de trillende sonische bewegingen (snelle zijwaartse heen en weer beweging – het maakt dus geen roterende bewegingen) voel je de borstel niet echt op je gezicht, ik moet toegeven dat ik uit automatisme zelf draaiende bewegingen maak. De eerste keren had ik het gevoel alsof ik mijn gezicht te lang gescrubd had, het advies is daarom om het gebruik op te bouwen.

Het Kruidvat Skin Science Reinigingssysteem is wat mij betreft een fijne en betaalbare gezichtsreinigingsborstel die zijn werk doet. Mijn gezicht voelt iedere keer schoon en zacht aan na het gebruiken van de gezichtsreinigingsborstel. Ik heb geen idee of een duurdere beter zou zijn voor de huid en of ik ooit over zal stappen naar een duurdere maar voorlopig ben ik tevreden en is deze prima.

DE VOORDELEN

 • Betaalbaar
 • Waterproof dus ook onder de douche te gebruiken
 • Ovale borstelkop
 • Compact
 • Geen batterijen
 • Losse borstels verkrijgbaar

DE NADELEN

 • Geen timer
 • Geen lampje bij het opladen
 • Geen roterende borstel

Kruidvat Skin Science Reinigingssysteem: Kruidvat  €17,99  

Heb jij een elektrische gezichtsreinigingsborstel?

3 gedachten over “KRUIDVAT GEZICHTSREINIGINGSBORSTEL

 1. Nee, ikzelf heb er (bewust) geen. Als je geen vette huid hebt of niet dagelijks zware make-up draagt, wordt het zelfs afgeraden. Zie artikel van dermatoloog Jetske Ultee http://www.dr-jetskeultee.nl/is-reinigen-met-de-clarisonic-goed-voor-je-huid/obj10619482. Het gaat hier weliswaar om de Clarisonic, maar het principe is dat dergelijke borstels de huidbarriere van je (normale-droge) huid kunnen beschadigen. Sorry, dit is niet bedoeld om je nieuwe aanwinst af te kraken! Ik hoop niet dat het zo over komt. Slechts een kritische kanttekening van een expert (dermatoloog), zodat mensen een goede keuze kunnen maken, mochten ze zoiets willen aanschaffen.

  1. Dank je wel voor je reactie Kaatje, ik waardeer het enorm hoor – juist erg fijn en misschien hebben andere lezers er wel wat aan. Ik gebruik mijn borstel sinds november en ben in principe wel tevreden over het resultaat, ik gebruik hem niet 2 keer per dag zoals velen waarschijnlijk doen en juist voor de prijs is het de moeite waard als je er echt een zou willen hebben (voor het hebben).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *