EID KNUTSELS

EID KNUTSELS

Nog een paar dagen en dan is het zover inshaa Allah, ik wilde met jullie nog even wat eid-ideeën delen. Het zijn simpele knutselideeën voor de eid en ik hoop dat jullie er net zo van zullen genieten als dat de kinderen dat zullen doen. Ik vind zulke grote bijzondere dagen ideaal om als thema te gebruiken en er wat mee te doen als gezin. Knutselspullen kosten bij de Action niet zo veel geld, het vergt wel wat geduld maar zo een moment met je kind op een spelenderwijze manier is goud waard. Houdt de verwachtingen reëel, het eindresultaat van knutselwerkjes hoeft er niet zo strak en prachtig uit te zien, het gaat om het creëren van een traditie binnen je gezin tijdens de feestdagen.Mini-kaaba

Mini-Kaaba’s ter decoratie, je kunt ze ophangen aan een slinger, voor op je tafel, voor de hadj tafel, voor aan je deur kortom je kunt er alle kanten mee op.

Download de template met de vorm van een kubus. Het is een beetje lastig om op zwart papier te printen, print het daarom eerst op een witte vel, knip het uit en teken het over op een zwarte vel papier. Gebruik lint, gouden glitterlijm of een gouden stift

Download: download is niet meer beschikbaar!

kaaba1

Een pop-up eid kaart

Het is altijd leuk om iemand te verassen met een kaart. Oma’s en opa’s, tantes, ooms, de buurvrouw. Je bent niet veel tijd kwijt om deze leuke pop-up Kaaba kaart te maken. Je kunt ook witte papier gebruiken en het als Kaaba laten inkleuren. Gebruik een gouden stift of gouden glitterlijm voor de randen van de Kaaba.

kaabakaarten1

De stappen spreken voor zich.

kaabakaart1

Op een leuke manier een cadeau geven

Met eid geven we elkaar cadeaus en het is altijd leuk om een cadeau in stijl te geven. Dit is een foto uit de oude doos, toen we nog in Nederland woonden. Het is een simpel idee die ik met jullie willen delen om met jonge kinderen te knutselen of om zelf de cadeaus voor je kinderen in te stoppen a la suprise.. Je kunt het ook ter decoratie gebruiken voor deze periode.

Bij de bruna of primera kun je zwart en goud kartonnen papier kopen (a3 formaat), maar het is makkelijker om zwarte kaft/inpakpapier te gebruiken. Gebruik een doos uit de supermarkt die voldoet aan de gewenste afmeting. Met zwarte kaftpapier kun je het gemakkelijk inpakken. Je kunt een gouden lint gebruiken of gewoon wederom goud kaftpapier.

suprise

Schaap

Dit is erg leuk om met jonge kinderen te doen, een schaap om als kaart weg te geven maar ook om bijvoorbeeld je eid-tafel te versieren. We hadden ronde velletjes papier gebruikt voor de romp van het schaapje, het hoofdje teken je uit en zo ook de poten. We hebben voor de vacht van het schaap watten gebruikt.

schaap

Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *