DRIE SIMPELE MANIEREN VOOR EEN SCHONE MAGNETRON

magnteron

Een vieze magnetron is natuurlijk niet zo fris, voedselspetters kunnen voor een onsmakelijk gezicht zorgen.  Elke keer een doekje door je magnetron halen na gebruik doe je niet zo snel waardoor je met de tijd last hebt van voedselspetters hier en daar. Een magnetron heeft lastige gaatjes en een onhandig verwarmingselement en daarbij mag je in een (combi)magnetron geen ovenspray gebruiken. Hoe krijg je een magnetron dan makkelijk en snel schoon zonder al te veel moeite? Ik heb drie manieren die ik met je wil delen, waarvan er 2 milieuvriendelijk zijn.

AZIJN

Vul een glazen schaal  half met water en doe er 2 eetlepels witte azijn bij. Plaats je schaaltje in de magnetron en zet de magnetron minimaal 1 minuut en maximaal 3 minuten aan. Haal het schaaltje uit de magnetron en veeg de binnenkant van de magnetron met een schone doek of met keukenpapier.

CITROEN

citroenwater

Snijd een citroen in schijfjes. Leg de schijfjes citroen in een schaal met een half glaasje water. Plaats het in de magnetron en zet de magnetron minimaal 1 minuut en maximaal 5 minuten aan. Haal het schaaltje uit de magnetron en veeg de binnenkant van de magnetron met een schone doek of met keukenpapier.

AFWASMIDDEL

Je kunt een schaaltje vullen met warm water en wat druppels afwasmiddel toevoegen. Zet de schaal in de magnetron tot het begint te stomen. Haal de schaal uit de magnetron en veeg met een natte spons de binnenkant van de magnetron schoon.

Gebruik altijd een schaal die geschikt is voor de magnetron. Aangekoekte vuil komt los door de stoom, dus schrik niet als je magnetron vol stoom zit. Het is verstandig om er bij te blijven staan zodat je op tijd de magnetron uit kunt zetten, elke magnetron is namelijk anders en heeft een andere vermogen. Als je de magnetron opent, zit het vol stoom (wees voorzichtig bij het open maken van de magnetron), de stoom zal de magnetron schoon stomen en het aangekoekte vuil losweken waardoor je alle losgekomen vuil er makkelijk af kunt vegen.

NOG WAT TIPS…

  • De glazen schaal of draaischijf kun je er uit halen en als een gewoon bord afwassen.
  • Veeg de kruimels met een natte doekje bij elkaar en vang deze op.
  • Gebruik een oude tandenborstel voor eventuele hardnekkige restjes die vast blijven zitten (zo kun je er ook makkelijker bij).
  • Neem de wanden van de magnetron af met het natte doek.
  • Maak het ruitje aan de buitenkant schoon met een glasreiniger.
  • Gebruik geen schuurmiddelen in je magnetron.
  • Dep eventueel de magnetron van binnen schoon met een droge (thee)doek.
  • Probeer je magnetron minimaal 1 keer in de week schoon te maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *