DOWNLOAD GRATIS: EEN RECEPTENBOX VOOR AL JE RECEPTEN

DOWNLOAD GRATIS: EEN RECEPTENBOX VOOR AL JE RECEPTEN

Recepten uit een tijdschrift, een recept die je op facebook tegen bent gekomen of een handgeschreven recept die je van een vriendin hebt gekregen. Je slaat ze op, je maakt een screenshot of je bewaard het in je rommelige keukenla. Kortom: je hebt overal en nergens een recept opgeslagen of liggen!

Ik houd om eerlijk te zijn niet heel erg van koken maar desondanks was ik op zoek naar iets waar ik mijn recepten in kon bewaren. Om al mijn recepten bij elkaar te houden heb ik een receptenbox gemaakt, zo kan ik zowel mijn eigen recepten als de recepten die ik zo nu en dan (op internet) tegenkom netjes bewaren. Ik ben bijvoorbeeld een fan van kookmutsjes, alleen komt het wel eens voor dat door de drukte op haar site (in bepaalde periodes), haar site onbereikbaar is. Dan baal ik wel even dat ik dat ene heerlijke receptje nooit overgeschreven had.

Een receptenbox is ook handig om als naslagwerk te gebruiken voor als ik bijvoorbeeld eens een keer niet weet wat we moeten eten. Maar ook voor mijn kinderen is het erg handig om op deze manier een recept te kunnen vinden en uit te kunnen proberen.

Je kunt hieronder een (gratis) template downloaden. Je kunt het uiteraard net zo vaak uitprinten als nodig is. Ik heb bij de Action een houten kistje (voor één euro) gekocht om mijn recepten netjes te bewaren.

TIPS

  • Je kunt nadat je jouw recept uitgeschreven hebt het eventueel lamineren.
  • Je kunt een aantal recepten uitschrijven en cadeau geven aan iemand die op zichzelf gaat wonen of aan bijvoorbeeld een toekomstig echtpaar.
  • Je kunt voor al je kinderen een receptenbox bijhouden, een leuk geschenk voor als ze uit huis gaan.
  • Je kunt een groter doosje gebruiken en verdelers maken (tabbladen), zo kun je de toetjes, zoetigheden, salades, etc. uit elkaar houden.

Getagd op:

10 gedachten over “DOWNLOAD GRATIS: EEN RECEPTENBOX VOOR AL JE RECEPTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *