#DAG7 IFTAR SA-IM

#DAG7 IFTAR SA-IM

Ik weet nog dat ik tijdens mijn eerste Ramadan in Marokko een heleboel mensen voor een garage zag staan. Ik had echt geen idee wat er aan de hand was en vroeg me zelfs af wat zoveel mensen in deze hitte hier bracht, pas toen ik het voor de tweede keer zag, viel het kwartje pas. Verschillende verenigingen of individuen zetten een tent op of stellen hun garage beschikbaar om de minderbedeelden te voorzien van een iftar-maaltijd gedurende de maand Ramadan. Mensen kunnen er óf hun vasten verbreken óf alleen hun iftar-maaltijd ophalen.

Alhamdulilah, ik vond het zo hartverwarmend om te zien dat er mensen zijn die ondanks de hitte en de hete zon  voor de minderbedeelden zorgen en dit 30 dagen lang! Vrouwen die in ontzettend warme garages hun best doen om mega pannen harirra klaar te maken, jongeren die orde proberen te scheppen en mannen die de iftar-maaltijd uitdelen. Iedereen is druk in de weer om de hulpbehoevenden een volwaardige iftar-maaltijd te bezorgen.

2

 

5

 

4

 

1

Ook de overheid deelt pakketten uit met een voorraad basislevensmiddelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *