#DAG6 WEEKMENU

#DAG6 WEEKMENU

Iedereen is het er vast mee eens dat Ramadan niet alleen om (niet) eten en drinken draait. Er is natuurlijk veel meer, maar laten we eerlijk zijn – je moet toch net zoals de andere 335 dagen iets eten. Ik vind het best een hele opgave om elke dag opnieuw te verzinnen wat ik moet koken voor mijn gezin. Voor mijn gevoel kost het bedenken evenveel (of zelfs meer) tijd en moeite als het koken zelf.

Vandaag was zo een dag, ik had echt geen idee waar ik mijn gezin mee blij kon maken. Tijd om inspiratie op te doen via internet heb ik niet altijd en als ik het thuis in de groep gooi dan krijg ik “maakt niet uit – doe maar wat” als antwoord. Ik bedacht me hoe ik dit anders kon aanpakken, elke dag een strijd voeren voor ik daadwerkelijk begin met koken ga ik de komende 23 dagen niet volhouden. Een tijdje geleden was ik begonnen met het opstellen van een weekmenu en het beviel me wel om eerlijk te zijn, door de drukte had ik het gelaten voor wat het was, dit is dus het juiste moment om het weer op te pakken!

Bij het opstellen van een weekmenu hoef je maar 1 keer per week op zoek te gaan naar ideeën en recepten op internet, zo bespaar je toch flink wat tijd plus je hoeft je hoofd niet meer elke dag te breken. Een ander voordeel van een weekmenu is dat je gerichter boodschappen kunt doen, je kunt hier zelfs geld mee besparen. Dagelijks een bezoekje brengen aan de supermarkt kost toch wat meer dan je denkt. Mocht je tussendoor iets lekkers tegenkomen of een nieuw recept ontdekken op internet, dan kun je het alvast inplannen voor de week er na.

Wil je ook werken met een weekmenu planner? Klik dan hier: download is niet meer beschikbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *