#INSTA-KIEKJES 32

#INSTA-KIEKJES 32

Afgelopen week was werkelijk waar een hele drukke week. We hebben leuke dagen met de familie kunnen doorbrengen, mijn huis was verre van een organized home, en het is nog steeds niet in orde. Het ordenen en poetsen komt wel weer, even een knopje om en alles loslaten!

Ik heb van de week onze kippen voorgesteld, we hebben er eigenlijk drie, maar alleen deze twee dames hadden de behoefte om te broeden. Nog een paar dagen en dan hopen we lieve kuikentjes te kunnen vinden.

IMG_20150805_063640

Wat vinden jullie van deze lekkere verse “sfendj” – een soort vettige oliebol in de vorm van een donuts. Ze zagen er niet alleen lekker uit maar ze smaakten ook echt heerlijk.

IMG_20150805_104819

We waren onderweg naar de zee, aangekomen op het strand zag het er een beetje verlaten uit, in eerste instantie waren we blij dat we zo een grote terrein voor ons zelf hadden, maar later bleek dus waarom…het water zat vol kwallen! Het is de eerste keer dat ik kwallen heb gezien, Marokko wordt geteisterd door een kwallenplaag heb ik begrepen.

IMG_20150805_124354

Een stuk verderop waren er geen kwallen! Uitpakken maar… ik ben om eerlijk te zijn om verschillende redenen niet zo een strandliefhebber, als moeder blijf ik het nog altijd eng vinden ondanks dat mijn kinderen al wat ouder zijn.

IMG_20150805_131901

Simsim en meneer de schildpad, voor zover het een meneer is. We hebben meneer de schildpad al een jaar of twee als huisdier en samen kunnen ze het prima met elkaar vinden. Wat het nut is van een schildpad als huisdier kan ik niet vertellen, maar hij is echt een onderdeel van ons gezin. Simsim is een ontzettende lieve kat, hij vindt alles best – als hij maar lekker te eten krijgt. Hij heeft trouwens veel te verduren gehad afgelopen week, zoveel mensen over de vloer en laat ik maar niets zeggen over wat de kinderen van hem vonden, hij heeft zich goed moeten verstoppen om aan de grijpgrage kinderhandjes te kunnen ontsnappen!

IMG_20150806_081055

Ontzettend ongezond maar zo nu en dan bezwijken we… Toen we pas in Marokko kwamen wonen, aten we er heel vaak tot we beetje bij beetje andere leukere tentjes leerden kennen, nu komen we er eens  in de paar maanden.

IMG_20150807_210735

Een hangmat! Hij hangt er al zo lang maar nooit uitgeprobeerd. Je kunt er echt ontzettend lekker in liggen. We waren even in ons dorp die een prachtige uitzicht heeft naar de zee.

IMG_20150808_180716

Sardientjes op de bbq!

IMG_20150808_181133

Nederlandse klompen op een Marokkaanse muur! Leven tussen twee werelden, loyaliteit aan beide landen. Mijn vader heeft deze klompen hangen aan zijn muur, ik vond het contrast tussen de typische delftsblauwe klompen en de typische Marokkaanse tegels “zelidj” wel erg speciaal.

IMG_20150808_231826

Getagd op:

4 gedachten over “#INSTA-KIEKJES 32

    1. Dank je wel! Jaaaa heerlijk, ik zat al een plek in huis te zoeken maar helaas, als ik bij mijn vader ben kan ik weer lekker chillen!

  1. Asalaam oe aleikoum lieverd, wat leuk dat je met ons mee deelt je verhaal en dat je het leuk heb gehad alhamdoeliha ben blij voor je. Maar heb vraagje ben pas nieuwe op je site. En complimentjes hoe je het allemaal doet mashallah. Heb ook het onderwerp bij het ordenen gereageerd over de kaartjes over clean van je huis. Maar ik zie dat je het in maart de onderwerp geplaatst. Ik weet niet of het mogelijk is maar wil heel graag de kaartjes dzjaakallahgayran. Ik dacht ik reageer op je verhaal misschien dat je dan reactie terug krijgt inshallah xxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *