HARSHA – MAROKKAANSE GRIESMEELKOEKJE

HARSHA – MAROKKAANSE GRIESMEELKOEKJE

Op onze Ramadantafel is harsha onmisbaar, ik maak het dan ook dagelijks in de Ramadan voor mijn gezin. Buiten de Ramadan is het een geschikte lekkernij voor bij het ontbijt of als een tussendoortje bij de thee. In principe maak ik harsha altijd op gevoel, speciaal voor jullie heb ik bijgehouden hoeveel ik van alles gebruik.

WAT HEB JE NODIG

  • 65 gram boter (dit kan margarine zijn – persoonlijk vind ik ongezouten echte boter lekkerder)
  • 60 gram melk
  • 100 gram lauwwarm water
  • 450 gram fijne griesmeel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zout

BEREIDINGSWIJZE

Meng de boter, griesmeel, zout melk en olijfolie met elkaar. Voeg tijdens het kneden geleidelijk wat water toe en kneed het tot je een soepele bal kunt vormen (het kan zijn dat je misschien wat meer water nodig hebt – dit ligt aan de soort griesmeel).

harsha1

Strooi wat griesmeel op je aanrechtblad en druk het vervolgens plat (maak het niet te plat maar ook niet te dik). Strooi vervolgens wat griesmeel aan de bovenkant. Druk met bijvoorbeeld een glas rondjes uit je deeg en bak het aan beide zijden (tussendoor steeds omdraaien) goudbruin in een koekenpan met een anti-aanbaklaag of een Marokkaanse ijzeren pan.

TIPS

  • Gebruik een diepe kom voor het mengen van je ingrediënten
  • Als je echte boter gebruikt, dan moet het op kamertemperatuur zijn of smelt het 20 seconden in de magnetron
  • Je kunt ook een grote ronde harsha maken
  • Je kunt ze in ruitjes snijden en in olie bakken
  • Serveer het met honing

mbessess

 

7 gedachten over “HARSHA – MAROKKAANSE GRIESMEELKOEKJE

  1. Eindelijk een recept wat haast niet mis kan gaan, meestal lees ik hoeveelheid water op gevoel. dat gaat altijd mis bij mij. Super bedankt!!

    xxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *