EMIGREREN

EMIGREREN

Ruim 2 jaar geleden hadden wij besloten om te verhuizen naar Marokko. In januari 2013 begon mijn zoektocht online naar informatie over emigreren naar Marokko. Ik kon om eerlijk te zijn heel erg weinig online vinden. Via een vriendin die ook geëmigreerd was, kwam ik terecht in een gesloten forum met ontzettende lieve vrouwen die eerder dezelfde stap genomen hadden. Deze lieve vrouwen hebben me aangemoedigd en de beste adviezen gegeven. Ik ben ze tot de dag van vandaag enorm dankbaar want ze waren een ware steun voor mij.
Je huis en haard achterlaten, dat doe je natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Meestal ben je er al een tijdje mee bezig. Een emigratie vergt namelijk wel wat voorbereiding.  Je zult een hoop afwegingen maken, de voor en nadelen zet je op een rijtje en maakt uiteindelijk een keuze. De motivatie om te emigreren is daarom voor iedereen verschillend. Veel mensen uit Nederland emigreren naar Marokko. Marokko is dan ook een prachtig land. De mensen die voor Marokko kiezen hebben meestal al een band met Marokko en weten ongeveer wat ze kunnen verwachten.
In mijn blog wil ik jullie af en toe meenemen in mijn Marokko-avontuur. Vertellen wat je wat je allemaal moet regelen en eventueel kunt verwachten, houdt mijn blog in de gaten als je emigratieplannen hebt.
Getagd op:

18 gedachten over “EMIGREREN

 1. Wat leuk om je verhalen zo te lezen! Ik heb zoveel vragen. Mijn man en ik hebben besloten dat we gaan Emigreren naar Marokko. Ik vraag me af hoelang het voor jullie heeft geduurd vanaf de beslissing tot het moment dat jullie echt zijn vertrokken. Ik weet niet of je daar behoefte aan hebt maar het lijkt me leuk om mijn vragen privé aan je te stellen.

 2. Zoo leuk is dat om te lezen dat iemand de zelfde stap heeft gemaakt en naar marokko is verhuisd ik woon er nu al bijna 6 jaar ben van oorsprong een oujdia maar woon in fes xx

 3. Wat leeeukk, Oujda!!!!! Waar ergens woon je in Oujda? Als ik daar ben, dan moeten we eens meeten. Al kennen we mekaar niet, maar ik ben een stille lezeres en je lijkt me zo leuk .

  1. Je bent van harte welkom, ik woon in Lazaret! Ik ben altijd in voor meetingen, laat je een berichtje achter als je er bent.

 4. Hoi wat leuk zeg mashallah ik vraag me alleen af hoe is dat jullie gelukt? Werk jij in marokko of is je man de kostwinnaar? Hoe bevalt her leven daar en was her makkelijk om werk of inkomen te vergaren?

  1. Het was de bedoeling om na de Ramadan weer door te gaan met artikelen over emigratie, ik heb een artikel over emigreren en werken, heb je die toevallig al gelezen?

 5. Goed hoor! Ik wil ook inchaAllah emigreren eind van dit jaar. Wat is verstandiger: trouwen met iemand van daar en met haar daar blijven of trouwen met iemand van hier met iemand die daar met mij wilt blijven? Beide heeft zijn voor- en nadelen.

  1. Wat zal ik zeggen, het huwelijk is een iets en emigreren is een iets. Trouwen is iets wat op je afkomt, het is afwachten waar je de juiste persoon tegenkomt om je toekomst mee te willen delen. Er zijn mensen die in Marokko een huwelijksverbintenis aan zijn gegaan, je moet de verantwoordelijkheid wel blijven nemen als het je niet bevalt in Marokko, want je kunt immers iemand niet zomaar achterlaten als de gras weer groener in Nederland lijkt. Veel succes inshaa Allah!

 6. MashaAllaah wat leuk dat ik op je blog terecht ben gekomen. Wij willen ook op eeb korte termijn naar Marokko inshaAllaah. Ik weet dat ik dingen van Nederland ga missen maar het is zoveel beter voor me zoontje. Want het onderwijs is daar veel beter je hoort de adhaan etc.
  Ik ga binnenkort ook weer 3 maanden naar Marokko dus ik weet wel hoe het is ongeveer

  1. Wat leuk Joyce! Naar welke streek? Gemis en heimwee zal altijd blijven, maar dat heb je zelfs als je binnen Nederland verhuisd, als je een doel voor ogen hebt dan zal het het een en ander vergemakkelijken inshaa Allah!
   Heel veel succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *