#COUNTDOWN EIDOE L ADHA

#COUNTDOWN EIDOE L ADHA

Zoals we voor de Ramadan aan het aftellen waren, zo zijn we weer aan het aftellen voor Eidoe l adha. Tijdens de laatste maand van het islamitische jaar vervoltooien pelgrims in Mekka hun vijfde zuil: de hadj.

Zoals ik in de Ramadan geprobeerd heb om er een educatief moment van te maken, probeer ik rond de hadj tijd er ook weer wat speciaals van te maken. Zoals het maken van een hadj-muurtje tot aan het organiseren van een leuke eid-feest.

We hebben nog drie weken te gaan en ik hoop dat jullie ook dit keer weer zin hebben om het een ander te knutselen met jullie kinderen.

Om te beginnen wil ik jullie deze schaapjes voorstellen, ze zijn ontzettend simpel om te maken. Je kunt er slingers van maken maar ook een wenskaart.

Je hebt nodig:

  • Taartonderzetters (bij de Action te krijgen)
  • Roze en bruine papier
  • Gekleurd (kartonnen) papier
  • Watten
  • Zwarte stift
  • Lijm

Knip het schapenhoofdje uit, lijm het op de taartonderzetter. Knip de pootjes uit en plak ze achter op je taartonderzetter. Lijm wat watten op het voorhoofdje van het schaap en als je lijm goed gedroogd is kun je de ogen met een zwarte stift tekenen.

Je kunt er een slinger van maken met behulp van paperclips of d.m.v. het rijgen aan een sterke fijne touw of lint (zolang je het maar door de gaatjes van de onderzetter krijgt).

Wil je er wenskaarten van maken dan kun je de schaapjes op stevig papier lijmen.

 

eidadha1

 

 

 

Getagd op:

8 gedachten over “#COUNTDOWN EIDOE L ADHA

  1. O wat leuk! Ik ga ze ook maken mijn zoontje is nog wat klein om te knutselen, maar ga er insa allah een slinger van maken. Heb je een teken voorbeeld van de schaap hoofdjes? Ben namelijk geen tekenheld hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *