DE MAROKKAANSE KEUKEN: WORTELSALADE

DE MAROKKAANSE KEUKEN: WORTELSALADE

Salades zijn erg belangrijk en onmisbaar in de Marokkaanse keuken. Voor of tijdens het hoofdgerecht wordt er altijd iets van een basic salade opgediend. De ingrediënten zijn erg simpel waardoor je verschillende salades met elkaar kunt combineren en met elk (Marokkaans) gerecht kunt nuttigen. Een van die onmisbare maar toch oh zo simpele salade is de Marokkaanse wortelsalade. Naast dat het lekker is, is zo een wortelsalade voor jong en oud ook nog eens erg gezond. Een ideale salade als je aan het diëten bent!

WAT HEB JE NODIG

500 gram wortels
2 teentjes knoflook (of knoflook poeder naar smaak)
Zout naar smaak
Zwarte peper naar smaak
1/2 theelepel gemalen komijnzaad
2 tot 3 eetlepels (olijf)olie
1 tot 2 eetlepels azijn
Bladpeterselie (kosbar)

BEREIDINGSWIJZE

Schil de wortels en snijd ze in gelijke blokjes of dunne plakjes. Kook de wortels in een pan met water en wat zout beetgaar. Laat de wortels na het koken goed uitlekken in een vergiet en laat het wat afkoelen.

Hak ongeveer 8 a 10 takken bladpeterselie fijn. Snijd de knoflook zeer fijn en maak een dressing van de bladpeterselie, knoflook, olie, azijn, zwarte peper en gemalen komijnzaad. Let op: bepaal hoeveel zout je nog nodig hebt want je hebt immers tijdens het koken al wat zout gebruikt. Meng de dressing met de afgekoelde wortels en laat de wortelsalade minimaal een paar uur in de koelkast rusten zodat de kruiden in de dressing goed in de wortels kunnen intrekken.

TIPS

  • Je kunt de wortels en de kruiden samen heel kort bakken, laat het daarna wel afkoelen.
  • Serveer de wortelsalade op kamertemperatuur.
  • Decoreer de wortelsalade met andere Marokkaanse salades op een groot bord.
  • De wortelsalade smaakt de volgende dag nog lekkerder!
Getagd op:

8 gedachten over “DE MAROKKAANSE KEUKEN: WORTELSALADE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *