#DAG4 LIEFDADIGHEID

#DAG4 LIEFDADIGHEID

De maand Ramadan is meer dan alleen je onthouden van eten en drinken. Ramadan is een gezegende maand waarin we naast extra aanbidding ons ook richten op liefdadigheid, sterker nog Ramadan is de maand van liefdadigheid en het helpen van anderen. Liefdadigheid in de maand Ramadan is vele malen beter dan op een ander moment. De Profeet (vrede zij met hem) was ook het meest vrijgevig in de maand Ramadan. Hij (vrede zij met hem) heeft gezegd: ”Wie een vastende te eten geeft om daarmee zijn vasten te verbreken; hem komt dezelfde beloning toe als deze vastende” (Overgeleverd door At-Thirmidhie)

Misschien ken je iemand in je omgeving die het minder heeft en ontzettend geholpen is met een voorraadje boodschappen. Of misschien heb je wel een alleenstaande (oudere) buurvrouw of buurman die niet zo snel meer een hele pan harirra maakt – vul hun vriezer vol met harirra in wegwerpbakjes (met deksel) . Of  nodig een bekeerde vriendin uit die altijd alleen het vasten moet verbreken. Je kunt een hoop situaties bedenken, een ander helpen aan een (deel van een) maaltijd is altijd lief en nobel en je krijgt er ook nog eens een beloning voor.

Bedenk hoe je een behoeftige in je directe omgeving kunt helpen en betrek eventueel  jouw gezin hierbij,  je hoeft er uiteraard geen feest van te maken al is het maar een simpele bordje eten, zolang je maar een ander kunt helpen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *