#DAG10 ROZE KOEKEN

Ik weet niet of je er van houdt maar in Nederland behoorden ze vanaf de middelbare school toch wel tot een van mijn favoriete koeken. Vandaag heb ik geprobeerd om ze na te maken en ik moet zeggen dat dat best goed gelukt is, ze smaken niet voor de 100% als een roze glacé koek maar het komt aardig in de buurt.

Het recept heb ik van 24kitchen en het is ontzettend simpel, iedereen heeft deze basisingrediënten wel in huis. Ik heb vandaag voor het eerst “natuurlijke” kleurstof gebruikt. Eergisteren had ik rode bietensalade gemaakt van verse rode bieten, ik had een stukje bewaard zodat ik het als kleurstof kon gebruiken voor het glazuur. Je kunt uiteraard ook rood fruit gebruiken.

Het recept (met een bereidingsfilmpje van Rudolph) kun je vinden op http://www.24kitchen.nl/shows/rudolphsbakery/recepten/roze-koeken.

rozekoek

 

 

Getagd op:

Eén gedachte over “#DAG10 ROZE KOEKEN

  1. Yum. Roze koeken zijn mijn favoriete koeken geweest, maar ik kan het helaas niet benuttigen sinds ik een jaar of 8 geleden achter ben gekomen dat er dus E120 in zit. Sindsdien heb ik van alles geprobeerd om zelf te bakken, maar tot nu toe is dat helaas niet echt gelukt.. Jouw koeken zien er wel heel goed uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *