INSPIRATIE: UITZOEKEN VAN EEN BOEKENKAST + IDEEËN

INSPIRATIE: UITZOEKEN VAN EEN BOEKENKAST + IDEEËN

Een boekenkast is de dag van vandaag niet enkel meer een meubel voor alleen boeken maar ook voor decoratie, fotolijstjes en planten. Je kunt door een paar mandjes toe te voegen – of door een boekenkast met deurtjes te nemen – er van alles in opbergen. Een handig meubel om een ​​ruimte opgeruimd en netjes te houden!

Er zijn veel verschillende stijlen boekenkasten te vinden met voor elke woonstijl en interieur wat wils. De stijl, materiaal en grootte van een boekenkast zijn afhankelijk van hoe je de boekenkast wilt gaan gebruiken en in welke ruimte de boekenkast komt te staan. Tegenwoordig hoef je niet alleen in woonwinkels te zoeken naar de juiste boekenkast, je kunt ook een droom boekenkast op maat laten maken.

Ben je van plan om binnenkort een boekenkast aan te schaffen voor de woonkamer, kinderkamer of zolder dan heb jij vast wel iets aan de volgende tips en pinterest ideeën!

TIPS

  • Bedenk goed hoe je de boekenkast wilt gaan gebruiken. Is het enkel voor boeken – dan heb je stevige planken nodig. Wil je een boekenkast die vooral als eyecatcher moet gaan dienen, dan kun je voor de wat meer decoratieve stijl gaan.
  • Meet de wand waar de boekenkast moet komen te staan voordat de zoektocht naar een boekenkast in de winkels begint.
  • Een boekenkast is iets wat je jarenlang zult gebruiken, beschouw het daarom als een goede investering – het mag best iets kwalitatiefs zijn.
  • Als je een wand of ruimte met planken van vloer tot plafond wilt, dan is het misschien een idee om een ingebouwde of op maat gemaakte boekenkast te overwegen. Ook in ruimtes met een schuine wand of meerdere hoeken is een boekenkast die op maat gemaakt is dé oplossing.
  • Een boekenkast die op maat gemaakt is, is niet alleen erg mooi maar kan ook voor veel opbergruimte zorgen omdat je het geheel naar eigen wens kunt laten ontwerpen.
  • Je kunt de wanden optimaal gebruiken voor andere doeleinden door een landelijke of moderne kast rondom ensuite deuren te plaatsen, zo houd je de muren in de rest van de ruimte vrij terwijl je toch genoeg opbergruimte gecreëerd hebt.

 Op dit pinterest bord kun je leuke voorbeelden vinden

7 gedachten over “INSPIRATIE: UITZOEKEN VAN EEN BOEKENKAST + IDEEËN

  1. Wow! Ik ben geïnspireerd! Die foto’s op de zolder (de een met kleurtjes en de ander wit). Zó mooi en hoe ik het zou willen hebben. Alhoewel ik nu vier boekenkasten (2 tegen 2) gebruik als tussenwand (zodat we een slaapdeel en een werkdeel hebben) is het het eigenlijk net niet en veel te vol op onze te mooie grote zolder. Je ziet nu helemaal niet meer hoe mooi het allemaal is.

  2. liefde voor pinterest, het liefst wil ik het allemaal en het izet er allemaal zo tof uit. Het liefst zou ik een hele grote willen die er helemaal omheen loopt zodat je de boeken op kleur kan zetten en in het midden dan een mooi hoekje om ze te lezen!

  3. Wat een hoop leuke ideeen, vooral die boekkast langs de trap is slim! Toen wij in ons nieuwe huis kwamen, hebben we diep adem gehaald en een boekenkast laten maken,naar ons eigen idee, in overleg met de meublemaker. Het was destijds een enorme investering, maar nu, na 23 jaar heeft hij zijn geld wel opgebracht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *