AFTELKALENDER VOOR DE RAMADAN

AFTELKALENDER VOOR DE RAMADAN

Ik blijf jullie nog even lastig vallen met mijn DIY voor de Ramadan, ik heb nog zó ontzettend veel  leuke dingen die ik met jullie wil delen.

Het begint nu best spannend te worden, nog maar “16” a “17” dagen inshaa Allah en we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Allahoemma ballighna Ramadan. We zijn dus officieel begonnen met aftellen. Het was even nadenken op welke manier we dit zouden doen, ik had eigenlijk al een klein krijtbordje aangeschaft maar ik wilde het toch liever wat persoonlijker. Dit is dus het resultaat: een aftelkalender in een fotolijst! Op het glas van een fotolijstje kun je namelijk met een whiteboard stift schrijven, daarna kun je het makkelijk wegvegen. Ik heb eerder al soort memo-bordjes gemaakt met fotolijstjes dus ik weet dat dit echt werkt.

Met behulp van een grafische programma heb ik even op mijn pc lopen knutselen. Ik vond dit resultaat wel leuk genoeg om als basis voor het aftellen te gebruiken. Je kunt in principe van alles gebruiken om in je fotolijstje te plaatsen, zoals een tekening van je kindje met ruimte om af te tellen. Voorlopig zal dit thuis onze “aftelkalender” worden en heb dus bewust gekozen om het neutraal te houden. Na het aftellen voor de Ramadan kunnen we het gebruiken om af te tellen voor de Eid, na de Eid gaan we aftellen voor de leuke dingen tijdens de zomervakantie en na deze leuke dingen zal ik vast met smart aftellen naar de eerste schooldag.

1

Ik kon even geen keuze maken wat de kleur betreft en had er 2 gemaakt.

2

 

4

Je krijgt het er zonder moeite weer af!

5

Voor we het weten zijn we weer aan het aftellen voor de Eid

Klik op de afbeelding om uit te printen

aftel1

aftellen

Zoek via de hashtag  #ramadanchallenge2015  naar andere blogposts die over de Ramadan gaan.

3 gedachten over “AFTELKALENDER VOOR DE RAMADAN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *