WEEK 49: 7 RECEPTEN VOOR EEN WEEKMENU

De bekende vraag “wat eten we vandaag” wordt waarschijnlijk elke dag door iemand in een gezin gesteld. Het is best een hele opgave om elke dag opnieuw te verzinnen wat ik moet koken voor mijn gezin. Voor mijn gevoel kost het bedenken evenveel (of zelfs meer) tijd en moeite dan het koken zelf.

Persoonlijk vind ik daarom dat het maken van een weekmenu erg handig is. Een keer per week op zoek gaan naar ideeën en recepten op internet bespaart me flink wat tijd en denkwerk. Door het maken van een weekmenu zorg ik er niet alleen voor dat we gezond en gevarieerd eten, maar ook doe ik gerichter boodschappen (bespaart weer geld) en heb ik minder last van “opstartproblemen” bij het koken omdat ik alle ingrediënten al in huis heb.

Elke vrijdag plaats ik een samengesteld weekmenu met de bijbehorende recepten. De recepten zijn afkomstig van verschillende websites, je treft dus altijd een link naar de site voor het recept (klik op de afbeelding). Je hoeft uiteraard – als je bekend bent met een bepaald gerecht – het recept niet op te volgen, de recepten dienen als inspiratie. Laat je dus elke vrijdag inspireren door de Happy Organized Home weekmenu’s!

MAANDAG

Pasta pesto

pasta-pesto

DINSDAG

Aardappelgehakt schotel

gehakt

WOENSDAG

Tajine met kalfsvlees, artisjokken en doperwten

3

DONDERDAG

Zalmburgers met homemade saus

zalmburgers-met-homemade-saus-recept

VRIJDAG

Surinaamse bami

4

ZATERDAG

Marokkaanse kip uit de oven

marokkaanse-kip-uit-oven-amandelen-olijven

ZONDAG

Pa­tat in een punt­zak met spe­ci­a­le saus­jes

patat

Share on TumblrEmail this to someoneShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

Geef een reactie

Top