WEEK 48: 7 RECEPTEN VOOR EEN WEEKMENU

De bekende vraag “wat eten we vandaag” wordt waarschijnlijk elke dag door iemand in een gezin gesteld. Het is best een hele opgave om elke dag opnieuw te verzinnen wat ik moet koken voor mijn gezin. Voor mijn gevoel kost het bedenken evenveel (of zelfs meer) tijd en moeite dan het koken zelf.

Persoonlijk vind ik daarom dat het maken van een weekmenu erg handig is. Een keer per week op zoek gaan naar ideeën en recepten op internet bespaart me flink wat tijd en denkwerk. Door het maken van een weekmenu zorg ik er niet alleen voor dat we gezond en gevarieerd eten, maar ook doe ik gerichter boodschappen (bespaart weer geld) en heb ik minder last van “opstartproblemen” bij het koken omdat ik alle ingrediënten al in huis heb.

Elke vrijdag plaats ik een samengesteld weekmenu met de bijbehorende recepten. De recepten zijn afkomstig van verschillende websites, je treft dus altijd een link naar de site voor het recept (klik op de afbeelding). Je hoeft uiteraard – als je bekend bent met een bepaald gerecht – het recept niet op te volgen, de recepten dienen als inspiratie. Laat je dus elke vrijdag inspireren door de Happy Organized Home weekmenu’s!

MAANDAG

Zalm met ge­bak­ken aard­ap­pe­len en erwt­jes

zalm

DINSDAG

Groentensoep

groentensoep

WOENSDAG

Ge­gril­de steak de boeuf met rijst en roer­bak­groen­te

steak

DONDERDAG

Azi­a­ti­sche roer­bak met pit­tig ge­hakt, groen­ten en spie­gel­ei

roerbak

VRIJDAG

Mal­se kip, groe­ne groen­ten en aard­ap­pel­part­jes

malse-kip

ZATERDAG

Nasi XL

nasi

ZONDAG

Mexi­caan­se kip­bur­ger met to­ma­ten­sal­sa

mexicaans

Share on TumblrEmail this to someoneShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

Geef een reactie

Top