VOGELTONGETJES SOEP – LSEN TIR

Vogeltongetjes soep is een gekruide tomatensoep met pasta in de vorm van vogeltongetjes. Het is ontzettend lekker en erg simpel om te maken. In het Marokkaans noemen we het lsen tir oftewel vogeltongetjes – omdat de vorm van de pasta op vogeltongetjes lijkt. 

vogeltongetjes

WAT HEB JE NODIG

200 gram blokjes rund of lamsvlees

2 eetlepels zonnebloemolie/olijfolie

1 ui

2 tomaten

3 eetlepels tomatenpuree

½  bos peterselie

½  bos koriander

Zout naar smaak

1 eetlepel gemberpoeder

1 theelepel zwarte peper

1 theelepel kurkuma

½ tot 1 theelepel ras el hanout

1  soepkom vogeltongetjes pasta

2 a 3 liter water

BEREIDINGSWIJZE

Snijd het vlees in kleine blokjes. Bak in een soeppan het vlees bruin en voeg de fijngesneden uien toe en fruit die even mee. Tijdens het omscheppen voeg je de fijngesneden tomaten, koriander, peterselie en tomatenpuree erbij. Terwijl dit prutje aan het koken is voeg je de kruiden erbij en giet je als laatst het water toe tot de pan bijna vol zit. Laat het een uur koken op een middelmatig vuurtje.

Als de tomatensoep naar wens is, gooi je de vogeltongetjes pasta erbij. Roer af en toe om plakken te voorkomen en laat de pasta op een zacht vuurtje garen.

vogeltongetjessoep1

TIPS

  • Gebruik niet te veel vogeltongetjes pasta, een tot anderhalve kom is meer dan voldoende! Het zet uit waardoor je soep dik wordt.
  • Je kunt de tomaten, koriander en peterselie in een keukenmachine (hakmolen of blender) fijn malen.
  • Persoonlijk gebruik ik geen saffraan, dit is wel gebruikelijk in de Marokkaanse keuken.
  • Je kunt altijd meer kruiden toevoegen die je lekker vindt zoals fenegriek, komijn, kaneel en rode paprika poeder.
  • Laat het op een zacht vuurtje gaar worden, anders koekt de pasta aan!
  • Warm serveren.
Share on TumblrEmail this to someoneShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

4 reacties op “VOGELTONGETJES SOEP – LSEN TIR

Geef een reactie

Top