Een homemade loempia is niet alleen erg lekker maar ook een snack die heel gemakkelijk te maken is. Je kunt er een vegetarische draai aan geven maar ook voor vis of vlees gaan en wat de groenten betreft kun je er van alles in gooien.
Een loempia kun je als een tussendoortje serveren maar ook als bijgerecht.
WAT HEB JE NODIG
1 stuk kippenborstfilet
1 zak nasi/bami groenten (500 gram)
3 teentjes knoflook of 1 theelepel knoflookpoeder
250 gram tauge
1 rode peper
1 pak loempiavellen (40 stuks)
1 zak glasnoodles of Miehoen
Zout naar smaak
1 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel paprikapoeder
1,5 theelepel kerriepoeder
2 eetlepels ketjap
2 tot 3 eetlepels olie
Olie om te frituren
Kommetje water om de loempia’s dicht te vouwen
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de kipfilet in kleine dunne reepjes. Snijd de knoflook fijn en bak ze in de olie, voeg hierna de kipfilet bij de knoflook en bak het kort samen. Voeg de zak groenten, fijngesneden peper, zout en kruiden toe bij de kipfilet. Wok het geheel tot de groenten gaar zijn.
Breng ondertussen water aan de kook en plaats de mihoen in een kom. Giet het warme water over de mihoen en laat het na enkele minuten uitlekken, knip hierna met een schaar de mihoen in kleine stukjes. Meng de mihoen en de groenten samen en laat het goed afkoelen.
LOEMPIA VOUWEN
Leg een loempiavel met de punt naar je toe, leg er wat vulling op en vouw de punt dicht naar boven.
Vouw de 2 andere punten naar elkaar toe.
Pak het gevulde gedeelte met 2 handen en rol het strak dicht naar boven.
Maak de laatste punt van de loempiavel nat met wat water en rol de loempia strak dicht.
Verwarm voldoende olie in een frituurpan en bak als de olie warm is de loempia aan beide kanten goudbruin.
TIPS
- Je kunt ook zelf samengestelde groenten gebruiken
- Je kunt ook kippengehakt gebruiken
- Je kunt een zakje nasi/bami kruiden toevoegen
- Je kunt kruiden toevoegen die je zelf lekker vindt
- Je kunt de loempia’s ook in de oven bakken
- Je kunt de loempia’s ook (voor het bakken) in de diepvries bewaren, je hoeft ze niet te ontdooien als je ze wilt bakken
- Serveer de loempia’s met zoete chilisaus